Actualitate

Imprimeria Ardealul a găsit bani pentru salariați. Mircia Giurgiu: „Ce nu aţi reuşit într-o săptămână, am reuşit noi într-o oră!”

Ignorat de administratorul special al CNI Coresi, Pavăl Avrămoiu, directorul Imprimeriei Ardealul, Mircia Giurgiu a rezolvat problema salariilor la compania cu o vechime de peste un secol.

Astfel, după ce i-a cerut în zadar lui Avrămoiu permisiunea să fie adunați banii necesari pentru plata salariilor restante, Giurgiu anunță că a fost rezolvată problema salariaților imprimeriei.

„Pentru că nu aţi binevoit să răspundeţi solicitării noastre privind plata salariilor, care a întârziat o săptămână, am adunat noi banii necesari în acest sens. Ceea ce nu aţi reuşit dumneavoastră într-o săptămână, am reuşit noi într-o oră. Pentru că nu mai putem întârzia la nesfârşit, fiind vorba de un drept fundamental al omului. Mulţumim colaboratorilor noştri care s-au grăbit să-şi achite facturile pentru a putea plăti salariile”, anunță Mircia Giurgiu, într-o nouă adresă destinată administratorului special.


„Așa cum v-am atras atenţia luni, aţi reuşit să stabiliţi un record negativ având în vedere că în istoria de 100 de ani a primei tipografii româneşti din Cluj-Napoca nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Dumneavoastră nu v-aţi gândit şi nu vă pasă de consecinţele grave ale neplăţii salariilor asupra tuturor angajaţilor şi membrilor familiilor lor, în contextul în care, pe lângă asigurarea traiului zilnic, acestora le-a fost afectată plata utilităţilor, ratelor, medicamentelor şi cheltuielilor de şcolarizare ale copiilor. Tot luni v-am atenţionat că riscaţi să intraţi în istorie drept cel mai incompetent director de la construirea Casei Scânteii până în prezent, pentru că v-aţi înconjurat de oameni nepregătiţi profesional, angajând doi directori cu salarii de peste 10.000 lei, care atrag cheltuieli lunare inutile de peste 25.000 lei, fără să aducă nici un beneficiu companiei, în timp ce majoritatea angajaţilor primesc salariul minim pe economie”, se mai arată în adresa directorului Imprimeriei Ardealul, care arată cu degetul spre amatorismul celor doi directori menționați.

Salarii babane pentru directori fără competențe în domeniul tipografiei

„Au dovedit că nu pricep nimic pentru că, la întrebarea noastră ce profit a realizat CNI Coresi pe luna ianuarie 2019, nu au ştiut să răspundă. Nu au ştiut să răspundă nici la întrebarea cum se calculează preţul de recondiţionare a unei cărţi (Biblia), ceea ce cunoaşte orice simplu tipograf. Unul dintre aceşti directori, denumit pompos director pentru restructurare şi dezvoltare activitate tipografică, care nu are nici o specializare în domeniu, a întocmit o aşa zisă diagnoza în care afirmă că aproape toate utilajele CNI Coresi constituie un muzeu de utilaje tipografice. O astfel de consemnare ne aduce aminte de afirmaţia unui fost prim-ministru, care a spus că toată industria României este un morman de fiare vechi”, dezvăluie Mircia Giurgiu.


Numirea lui Pavel Avrămoiu în funcția de administrator special al CNI Coresi, în data de 13 iulie 2018, este considerată ilegală, întrucât hotărârea întocmită în numele Adunării Generale a Acționarilor este semnată de Marius Cristian Ghiță, în calitate de reprezentant al administratorului judiciar Victrix Capital SPRL, și de Avrămoiu însuși, în calitate de administrator special, respectiv director general interimar. Practic, Avrămoiu s-a autonumit în funcție, decizia nefiind semnată de reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor CNI Coresi.

„Doamna juristă a CNI Coresi a dovedit că nu cunoaşte nici prevederile Legii insolvenţei, nici care este rolul şi care sunt atribuţiile unui executor judecătoresc. Aţi dovedit că pentru dumneavoastră legea este facultativă, în condiţiile în care nu aţi încheiat contract de mandat cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, aţi încheiat cu administratorul judiciar un contract individual de muncă care nu este prevăzut de Legea insolvenţei şi aţi modificat organigrama companiei fără consultarea şi aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor CNI Coresi SA”, precizează directorul Imprimeriei Ardealul.

abonare newsletter