Actualitate

Tișe: „Hai să începem ședința că riscăm să pice avioanele”. Așa a început președintele CJ ședința în care propunea schimbarea Consiliului de Administrație al Aeroportului. AUDIO

De mai bine de un an, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, încearcă să schimbe conducerea executivă a Aeroportului Internațional Cluj. Directorul David Ciceo și colegii săi au obținut în instanță o ordonanță președințială prin care Tișe nu mai are voie să îi insulte în public. Dar pe președintele Consiliului Județean îl ia gura pe dinainte.

Pe ecranele salii de sedinta a Consiliului Judetean au rulat imagini cu pista Aeroportului si rechizitoriul directorului instituției, David Ciceo Pe ecranele salii de sedinta a Consiliului Judetean au rulat imagini cu pista Aeroportului si rechizitoriul directorului instituției, David Ciceo

Consiliul Judeţean trebuia să discute joi schimbarea tuturor membrilor Consiliului de Administrație de la Aeroportul Internaţional Cluj, pe care Tișe îi acuză că și-au încălcat obligațiile contractuale.

Potrivit proiectului de hotărâre, Alin Tişe a dorit să îi revoce pe Irimie Popa (PSD), Konnert Agnes (UDMR) și Viorel Federiga (PNL) „datorită încălcării obligațiilor contractuale”. Potrivit unui document al CJ, în activitatea celor trei „s-au constatat unele disfuncționalități care afectează în mod grav relația cu autoritatea tutelară (Consiliul Județean Cluj – n.r.) a căror reprezentanți sunt, aceștia încălcându-și obligațiile stabilite prin contractul de mandat”.


Joi, a începutul ședinței, la care sala a fost arhiplină cu angajați ai Consiliului Județean, Alin Tișe s-a grăbit să dea start dezbaterilor: „Hai să începem ședința că riscăm să pice avioanele”. Graba nu l-a ajutat foarte mult, pentru că proiectul a fost retras de pe ordinea de zi în lipsa unui aviz al comisiei de patrimoniu.

În schimb, prin „gluma” făcută, Alin Tișe a încălcat o sentință a Tribunalului Cluj, prin care i se interzicea să îi mai calomnieze pe directorii Aeroportului.


“Eu vă propun să începem ședința să terminăm repede să nu punem în pericol siguranța avioanelor, să nu cumva să cadă vreun avion la aeroport. Așa că vă propun să mergem repede la proiectele cu pricina, îndeosebi la proiectul pentru care Clujul este în fierbere”, a spus Tișe.

Pe parcursul ședinței, pe ecranele din sala de ședință rulau fotografii cu pista de la aeroport, care în opinia lui Tișe e plină de fisuri, și rechizitoriul prin care directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a fost trimis în judecată pentru luare de mită.


Proiectul va fi repus pe ordinea de zi a unei şedinţe viitoare a Consiliului Judeţean Cluj.

Din luna octombrie 2017, între Alin Tişe şi conducerea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” a început un adevărat „război” al declarațiilor și acuzațiilor. Disputele au venit pe fondul deciziei Consiliului Județean de a demite directorii tuturor regiilor instituției, pe care i-a acuzat public de incompetență și ilegalități.


Conducerea Aeroportului i-a intentat un proces pentru calomnie și a obținut o ordonanță preşedințială prin care lui Alin Tișe i se interzice să mai facă declarații despre angajații aeroportului până la judecarea pe fond a cauzei. Printre reclamanți s-au aflat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Cluj, Iuliu Pop, director operațional, Corina Florian, director economic, și Gabriela Zanc, director comercial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter