Actualitate

Elevii din Feleacu și Gheorghieni MERG 2-3 KM PE JOS să ajungă la școală. Autobuzul NU POATE INTRA pe drumul județean 103 NECURĂȚAT DE ZĂPADĂ.

Din cauza zăpezii, în ultimele săptămâni, elevii din Feleacu nu au putut fi preluați de autobuzul care îi duce la școală.

Locuitorii comunei au făcut mai multe reclamații către Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat Cluj și li s-a spus că mașinile de dezăpezire acționează în zonă. Cu toate astea, copiii trebuie să meargă mai mulți kilometri pe jos pentru a putea ajunge la școală.

„Am sunat de mai multe ori la numărul de telefon comunicat în adresa dumneavoastră, dar nu a răspuns nimeni. S-a luat legătura cu administratorul firmei, care a promis că se intervine în aceste zone cu probleme, dar nu s-a intervenit. Copiii din cele două localități, Gheorghieni și Feleacu sunt nevoiți să vină dimineața pe jos 2-3 kilometri până la stația de unde pot urca. Nu este normal să se întâmple acest lucru”, scrie într-o sesizare trimisă de locuitorii din zonă.


Deputatul Horia Nasra a mers luni dimineață la fața locului și a prezentat problema.

„Îi invit pe Alin Tișe și pe consilierii județeni să se trezească de dimineață și să cunoască realitățile județului. La doar câțiva km de Cluj-Napoca, în Feleacu, autobuzul care preia și elevii din zonă nu poate urca dealul  pe DJ 103 T. Consiliul Județean Cluj este administratorul drumului județean și oricâte adrese a făcut primarul către instituție, situația nu s-a îmbunătățit. Îl invit pe Alin Tișe să se trezească la 6 dimineața și să observe la 6.50 cum autobuzul nu urcă drumul județean!”, a spus deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.


Ironia constă în faptul că aproape în fiecare zi Consiliul Județean trimite comunicate de presă în care anunță că starea drumurilor este impecabilă deoarece mașinile de deszăpezire acționează constant, deși doar în ultimele zile presa a scos la iveală două incidente care s-au petrecut din cauza ninsorilor abundente. O mașină de salvare a rămas înțepenită în zăpadă, în urmă cu două săptămâni, pe un drum județean din apropierea municipiului Cluj-Napoca, pe drumul județean care face legătura cu localitatea Pădureni. La doar câteva zile după acel incident, o altă ambulanță a avut de furcă cu zăpada în zona Valea Drăganului, tot pe un drum județean care nu a fost deszăpezit. De asemenea, în luna decembrie, DJ 107M, între Săvădisla-Săcel-Băişoara, s-a făcut una cu peisajul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter