Actualitate

INERNET GRATUIT prin Wi-Fi, la Cluj!

Municipiul Cluj-Napoca a obținut o finanțare europeană de 15.000 euro pentru instalarea în spațiile publice a mai multor puncte wireless de acces deschis la internet, pentru clujeni și turiști.

Clujeniivor avea internet gratis in tot mai multe locuri din oras Clujeniivor avea internet gratis in tot mai multe locuri din oras

Primăria Cluj-Napoca se află printre municipalitățile din Europa câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU al Comisiei Europene. În total, au fost alocate 42 de milioane de euro pentru toate cele 2.800 de municipalităţi din întreaga Uniune Europeană care vor beneficia de finanţare în cadrul acestui prim apel WiFi4EU.

„Cu acest nou proiect, Clujul se aliniază nevoilor cetățenilor europeni de conectivitate crescută și dezvoltă rețeaua existentă de internet gratuit din municipiu”, a anunțat primarul Emil Boc pe pagina de Facebook.


La Cluj-Napoca, cetățenii și turiștii beneficiază deja de internet Wi-Fi gratuit în zona centrală a orașului și în cartiere, prin cele peste 30 de hotspot-uri instalate de Primăria Cluj-Napoca în piețe și variate zone cu trafic pietonal intens. De asemenea, cei care călătoresc cu mijloacele de transport public din oraș pot accesa internetul gratuit în autobuze și tramvaie, dar și să își încarce telefoanele sau tabletele prin mufele tip USB disponibile în noile autobuze Mercedes, care circulă în Cluj-Napoca din acest an.

CITEȘTE ȘI:

Mai multe comune din Cluj vor avea internet gratuit

Etichete: gratuit internet
Ultimele Stiri
abonare newsletter