Actualitate

Pe ce s-a bazat de fapt creşterea stelară a bitcoin din ultimul an

Unii sunt de părere că acea creştere spectaculoasă de anul trecut a criptomonedei bitcoin a fost manipulată de criptomoneda numită Tether, scrie Ziarul Financiar.

Acum, un raport anonim răspunde întrebării: Cât ar valora bitcoin fără Tether? Răspunsul: undeva la 2.000 de dolari, faţă de valoarea actuală de 6.840 de dolari, scrie Quartz.

Tether este o criptomonedă care se presupune că ar trebui să fie corespondentul dolarului (întotdeauna un Tether valoarează un dolar) şi că aceasta ar fi susţinută de rezerve de bani în dolari într-un cont bancar. 


Traderii folosesc Tether pentru a vinde şi cumpăra bitcoin deoarece este mai rapid şi mai uşor.

Incertitudinea de care e înconjurată moneda Tether i-a neliniştit pe investitori, o nelinişte ce a devenit alarmă în momentul în care Bloomberg a scris că Tether a fost luat în vizor de o autoritate de reglementare a mărfurilor din SUA.


În momentul acela, valoarea monedei virtuale bitcoin a scăzut cu 25%.

Un grup de investitori denumit „1000X Group”, care caută următoarea lovitură în materie de criptomonede, a solicitat de curând un raport pentru a determina influenţa monedei Tether asupra valorii bitcoin.


Bazat pe informaţia disponibilă public, raportul a arătat că preţul bitcoin a crescut cu 40% la un interval de două ore după ce fiecare set de monede Tether proaspăt emise au ajuns în portofelul digital Bitfinex, între Aprilie 2017 şi ianuarie 2018. Autorul a vrut ca identitatea sa să nu fie cunoscută de teamă că ar putea avea repercursiuni asupra sa.

Investitorii de pe piaţa criptomonedelor cred că analiza din raport este credibilă. ”Este un raport foarte bun, o analiza a datelor excelentă”, a spus Alex Sunnarborg, care conduce fondul de investiţii în cripto denumit „Tetras Capital”. ”Raportul arată că o mare parte din fluctuaţia preţului bitcoin s-a datorat emiterii monedelor Tether”, potrivit Mediafax.

Ultimele Stiri
abonare newsletter