Actualitate

AU DAT ÎNAPOI. Consilierii judeţeni s-au speriat de un proces cu UTI şi nu au mai votat proiectul privind rezilierea contractului privind construirea unui parking şi a unui hotel la aeroport

Schimbare de ultimă oră în Consiliul Judeţean. Consilierii judeţeni au amânat discutarea proiectului privind rezilierea contractului cu UTI în vederea construirii unui parking suprateran şi a unui hotel la aeroport.

Pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean de miercuri s-a aflat şi un proiect de hotârâre privind rezilierea contractului cu firma UTI, după ce forul judeţean nu a fost în stare în 7 ani de zile să predea firmei amplasamentul stabilit pentru construirea unui parking suprateran şi a unui hotel la Aeroportul Cluj.

Miercuri dimineata, reprezentanţii firmei UTI au transmis că, în cazul în care consilierii judeţeni ar urma să aprobe proiectul, va da în judecată Consiliul Judeţean Cluj.


Comisia de specialitate a dat aviz favorabil proiectului de hotărâre, dar consilierul judeţean Călin Tuluc (PNL) a propus amânarea proiectului.

“Am observat o adresă din partea concesionarului şi având în vedere discuţiile aprinse care au avut loc pe obiectul acestui proiect de hotărâre, aş propune să amânăm discutarea şi aprobarea acestui proiect de hotărâre pentru o şedinţă ulterioară, urmând ca executivul să fie mandatat să convoace toate părţile implicate la faţa locului şi să stabilească situaţia juridică a obiectului acestui contract şi abia după ce avem punctele de vedere clare din partea fiecărei părţi să rediscutăm proiectul pe care îl avem în faţa noastră”, a spus Tuluc.


Şi consilierul judeţean Laura Chiorean (PSD) a propus amânarea proiectului, nu înainte să se demareze procedura medierii.

“Propun să încercăm o mediere pentru că aşa cum au fost încheiate contractele şi procesele verbale există nişte discuţii cu privire la riscurile pe care ni le asumăm în condiţiile în care ajungem în instanţă. Se impune această amânare dar în acelaşi timp să demarăm procedura medierii să vedem dacă nu am fi mai câştigaţi”, a spus Chiorean.


S-a trecut la votul privind propunerea de amânare a proiectului. Iar euforic, preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe a anunţat că proiectul a trecut.

“30 de voturi pentru 2 persoane nu au votat, proiectul a fost aprobat. Amânarea a fost aprobată, îmi cer scuze”, a rectificat Tişe.


CITEŞTE ŞI

UTI iese la atac după decizia CJ de a rezilia contractul pentru construirea parkingului și a hotelului de la aeroport. Mesaj pentru consilieri


CITEŞTE ŞI

JOC PERVERS și PIERDERI de MILIOANE DE EURO. TIȘE vrea să REZILIEZE contractul cu UTI să-și ascundă propria vină. Adio parcare și hotel la aeroport?

CITEŞTE ŞI

Cum îngroapă consilierii judeţeni o gaură de 2 milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter