Actualitate

Reacția Jandarmeriei Cluj după incidentele din Piața Avram Iancu. De ce forțele de ordine au ridicat-o pe actrița Oana Mardare

Actrița Oana Mardare a fost ridicată cu forţa de către jandarmi şi băgată într-o dubă, pe motiv că a tulburat mitingul organizat de Noua Dreaptă în Piața Avram Iancu.

sursa foto stiridecluj.ro sursa foto stiridecluj.ro

Într-un comunicat de presă emis sâmbătă, reprezentanții Jandarmeriei Cluj spun că tânără a adresat "cuvinte și expresii de contestare a legitimității" desfășurării mitingului pentru normalitate și a fost scoasă din mulțime pentru "evitarea unei posibile stări conflictuale cu ceilalți participanți".

"În data de 1 iulie, pe timpul desfășurării unei manifestări publice autorizate,sub egida «Miting pentru normalitate», organizată de către Partidul Noua Dreaptă și Partidul România Unită în Piața Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca, o persoană de sex feminin s-a deplasat cu o bicicletă în imediata apropiere a locului în care organizatorii țineau un discurs, trecând la adresarea unor cuvinte și expresii de contestare a legitimității desfășurării adunării publice, fapt ce a provocat întreruperea acesteia. Deși a fost somată de către efectivele de jandarmi din dispozitiv să înceteze actele de tulburare și întrerupere a adunării publice, precum și să părăsească locul desfășurării acesteia, persoana în cauză a refuzat", se arată în comunicatul emis de Gruparea de Jandarmi Mobilă Ștefan Cicio-Pop Cluj-Napoca.


"Pentru evitarea unei posibile stări conflictuale cu participanții la adunarea publică, a fost condusă de către un echipaj de jandarmi la sediul Secției 2 Poliție, unde s-a procedat la legitimarea acesteia și stabilirea identității, precum și efectuarea de verificări privind posibila încălcare a prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice", se mai arată în documentul citat.

Tânăra a participat, sâmbătă, la marşul comunităţii LGBT, „Cluj Pride”, şi ulterior a fost prezentă în Piaţa Avram Iancu la mitingul Noii Drepte pentru susţinerea familiei tradiţionale.


La un moment dat, unul dintre vorbitori a catalogat drept ”obscenă” manifestarea de susţinere a comunităţilor sexuale ce avusese loc mai devreme în oraş, iar tânăra din mulţime a replicat: ”Am fost acolo, nu a fost obscen”.

Oana Mardare purta tricoul alb cu mesajul „#spunedrept” şi a întrerupt discursurile spunând că marşul LGBT la care a participat nu a fost unul obscen. Membrii Noii Drepte din PRU şi PRM, prezenţi în Piaţă, au cerut jandarmilor îmdepărtarea acesteia spunând că este o „provocatoare”.


CITEȘTE ȘI

Incident în Piața Avram Iancu la mitingul organizat de Noua Dreaptă. O tânără a fost TÂRÂTĂ pe jos de jandarmi – VIDEO


CITEȘTE ȘI

Tânăra care a fost luată pe sus de jandarmi la mitingul Noua Dreaptă este o ACTRIȚĂ CELEBRĂ - VIDEO

abonare newsletter