Actualitate

Incident în Piața Avram Iancu la mitingul organizat de Noua Dreaptă. O tânără a fost TÂRÂTĂ pe jos de jandarmi - VIDEO

O tânără care purta un tricou alb primit de la marșul comunității LGBT și-a făcut prezenta la mitingul organizat de organizația Noua Dreaptă în Piața Avram Iancu. De aici până la un scandal general nu a fost decât un pas.

sursa foto stiridecluj.ro sursa foto stiridecluj.ro

O tânără care a participat, sâmbătă, la marşul comunităţii LGBT, „Cluj Pride”, şi ulterior a fost prezentă în Piaţa Avram Iancu la mitingul Noii Drepte pentru susţinerea familiei tradiţionale a fost ridicată cu forţa de către jandarmi şi băgată într-o dubă, pe motiv că a tulburat evenimentul.

La un moment dat, unul dintre vorbitori a catalogat drept ”obscenă” manifestarea de susţinere a comunităţilor sexuale ce avusese loc mai devreme în oraş, iar tânăra din mulţime a replicat: ”Am fost acolo, nu a fost obscen”.


Tânăra purta tricoul alb cu mesajul „#spunedrept” şi a întrerupt discursurile spunând că marşul LGBT la care a participat nu a fost unul obscen. Membrii Noii Drepte din PRU şi PRM, prezenţi în Piaţă, au cerut jandarmilor îmdepărtarea acesteia spunând că este o „provocatoare”.

Mai mulți jandarmi s-au luptat minute în șir să o scoată pe tânără din piață. Printre lacrimi, ea a spus că a venit pe bicicletă până în Piața Avram Iancu și pe bicicletă vrea să se întoarcă acasă.


Jandarmii au intervenit în forţă şi au luat-o pe fată din mulţime, încercând să o bage într-o dubă.

Fata s-a zbătut și s-a aşezat pe jos în Piaţa Avram Iancu.


La un moment dat un membru Noua Dreaptă intervine și le spune jandarmilor să o ridice de pe trotuar. Pentru că s-a opus, cei patru au târât-o pe jos până la dubă.

Aceasta a fost transporată la Secţia 2 Poliţie Cluj-Napoca, pentru a fi identificată, stabilindu-se că este vorba de actriţa Oana Mardare, de la Teatrul Independent "Reactor" din Cluj, o susţinătoare a comunităţii LGBT.


Tânăra a susţinut că a fost şi la parada LGBT, care a fost o „manifestare liniştită”.

„S-a dat acolo un mesaj de pace. Nu este normal ca o comunitate să se ridice împotriva celeilalte. Eu sunt pentru dialog. Am vrut dialog”, a spus aceasta.


Comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sebastian Cliţan a declarat, sâmbătă, presei, că fata ridicată de jandarmi în timpul mitingului organizat de Noua Dreaptă, PRM şi PRU este cercetată pentru tulburarea desfăşurării normale a unei manifestări publice.

„Facem cercetări şi vom da un comunicat la final. Mi se pare normal să se respecte legea. S-a dat autorizaţie pentru desfăşurarea unei manifestări publice şi legea trebuie respectată. Vom verifica dacă a fost o intervenţie în regulă a jandarmilor. Persoana respectivă a fost condusă la Secţia 2 de Poliţie din Cluj-Napoca pentru cercetări privind tulburarea desfăşurării normale a unei manifestări publice”, a spus Cliţan.

La Secţia 2 a ajuns şi avocatul actriţei Oana Mardare, care a fost ridicată de jandarmi din Piaţa Avram Iancu.

La mitingul Noii Drepte, în Cluj-Napoca, la care participă câteva zeci de persoane, sunt afiate bannere cu mesaje împotriva homosexualităţii şi pentru normalitate: „Marşul Normalităţii pentru familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, „Clujul nu este Gomora”, „Pentru familia tradiţională”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter