Actualitate

Primăria așteaptă în van soluții de la Guvern pentru Bună Ziua. Între timp, s-a decis cum o să arate strada: 3 benzi și pistă de biciclete

Consultarea publică referitoare la extinderea şi modernizarea străzii Bună Ziua s-a încheiat.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, 55,6% dintre clujenii care au transmis primăriei punctul lor de vedere, au optat pentru varianta I dintre proiectele propuse, anume: 3 benzi de circulație (2 dintre acestea cu sens de mers înspre Calea Turzii), pistă de biciclete, 2 trotuare (lățime trotuar 2m, lățime bandă carosabil 3,25m, pistă bicicliști 2,25m).

Cealaltă variantă era construirea a 4 benzi de circulație plus 2 trotuare.


"Pașii următori în acest proiect vizează în primul rând transferul de proprietate pentru strada Bună Ziua, de la Guvernul României către domeniul public al municipiului. Apoi se va trece în următoarea etapă, care implică realizarea studiului de fezabilitate și a exproprierilor necesare", a spus Tarcea pe Facebook.

Mai mult, pentru decongestionarea traficului în zonă, Primăria Cluj-Napoca mai are în vedere și amenajarea a 2 sensuri giratorii: la intersecţia străzilor Bună Ziua-Măceşului-Trifoiului și la intersecţia străzilor Calea Turzii-Mihai Românul.


Un clujean i-a scris viceprimarului că singura problema ar fi faptul că pe Calea Turzii nu există pistă de bicicleta, "deci pista s-ar termina dintr-o dată, fără continuitate și posibilitate de a ajunge în centru".

De la începutul anului, primarul Emil Boc tot așteaptă un semn de la Guvernul Grindeanu în ceea ce privește această stradă.


"Bună Ziua este încă în proprietatea Guvernului României, prin Ministerul Transporturilor. Sper ca Guvernul Grindeanu să pună pe ordinea de zi într-o şedinţă cât mai apropiată pentru a o putea prelua. Culmea, noi cerem să luăm o povară financiară de pe umerii Guvernului. Strada trebuie întreţinută, reparată, deszăpezită. Toate aceste lucruri, după ce trece în proprietate, le va face Primăria. Noi suntem interesaţi să o putem moderniza pentru că noi nu putem pune niciun ţăruş acolo câtă vreme nu suntem proprietari ca autoritate locală. Sper ca aceste lucruri să se deblocheze. Este o chestiune de bun simţ”, a spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter