Actualitate

Cristian Sabo şi Lucian Varadi, bătăuşii care au şocat o ţară întreagă, au fost condamnaţi

Cristian Sabo şi Lucian Varadi, cei doi bătăuşi în vârstă de 17 ani, care la finele lunii august a anului trecut îl rupeau în bătaie pe Alexandru Mureşan, un tânăr de 18 ani, au fost condamnaţi de către magistraţii Tribunalului Cluj.

Cei doi au fost condamnaţi de judecătorii clujeni la măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de doi ani, după ce au fost găsiţi vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi distrugere.

Instanţa a respins cererea acestora de schimbare a încadrării juridice din infracţiunea de tentativă la omor în infracţiunea de lovire.


CITEŞTE ŞI

Mesajul plin de ură al tinerei care se presupune că a filmat bătaia: „Mă doare în cot de omul acela. Prietenii mei sunt la închisoare. Trebuia să îl omoare pe ăla”


Cristian Sabo şi Lucian Varadi au fost obligaţi să plătească victimei, în solidar cu părinţii, cu titlu de daune morale, suma de 1500 euro.

“Aplică inculpaţilor minori SCA şi VLA, ambii aflaţi actualmente în Penitenciarul Gherla măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 (doi) ani pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi distrugere. Menţine măsura arestării preventive a celor doi inculpaţi. Scade din durata măsurii educative a internării într-un centru educativ aplicată celor doi inculpaţi, perioada reţinerii şi arestului preventiv din 30 august 2016 la zi. Constată că prejudiciul material cauzat de inculpatul SCA (contravaloarea telefoanelor distruse) a fost recuperat integral iar prejudiciul material cauzat de inculpatul VLA(contravaloarea ochelarilor distruşi) a fost recuperat până la concurenţa sumei de 400 lei. Admite în parte acţiunea civilă formulată de parte civilă MAM, sens în care obligă pe inculpatul minor VLA în solidar cu părţile responsabile civilmente VC şi VN să plătească acestuia suma de 410 lei despăgubiri civile şi pe cei doi inculpaţi în solidar, şi în solidar fiecare dintre ei cu părţile responsabile civilmente, să plătească părţii civile cu titlu de daune morale, suma de 1500 euro sau echivalentul în lei la data plăţii.Obligă pe fiecare dintre inculpaţi în solidar cu părţile responsabile civilmente să plătească statului cheltuieli judiciare în cuantum de 400 lei”, se arată în hotărârea judecătorilor dată vineri.


CITEŞTE ŞI

Tânărul bătut cu bestialitate a povestit de la ce a pornit tot scandalul


Hotărârea Tribunaului Cluj nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

În luna august 2016 pe internet a apărut un videoclip în care aceştia doi îşi snopeau în bătaie un "prieten". Filmarea a revoltat o ţară întreagă. Cristian Sabo și Lucian Varadi, ambii de 17 ani, l-au bătut cu bestialitate pe Alex, de 18 ani, pe strada Fabricii de Zahăr. Pe înregistrarea publicată pe internet se poate vedea cum cei doi agresori îl lovesc pe tânărul de 18 ani în special abdomen şi în cap şi cum acesta începe să sângereze. În tot acest timp, victima stă întinsă pe jos, încercând să îşi protejeze capul cu mâinile.


CITEŞTE ŞI

Cei doi agresori, arestaţi pentru 30 de zile pentru tentativă de omor

Ultimele Stiri
abonare newsletter