Actualitate

Tânărul bătut cu bestialitate a povestit de la ce a pornit tot scandalul

Alex, tânărul de 18 ani lovit cu bestialitate în Mărăști, în cursul zilei de duminică, 28 august, a povestit de la ce a pornit tot scandalul în urma căruia s-a ales cu o bătaie cruntă.

“Am dureri mari. M-au bătut din cauza unei fete. N-are sens. Îi cunosc, au fost prietenii mei, până acum. Nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva, acum mi s-a întâmplat pentru prima dată. Cearta a început de la fosta prietenă şi aşa a fost să fie. Am fost beţi toţi, n-am mai ştiut de noi şi ne-am luat la harţă şi aşa a început. Agresorii mi-au scris pe Facebook că le pare rău, că te rog frumos să mă ierţi, că nu o să se mai întâmple, că hai să devenim iarăşi prieteni. Le-am zis bă, nu se mai poate. De ce aţi făcut asta? Le-am zis că e mai bine aşa. Am vânătăi pe spate şi la cap. Urât de tot am ajuns acasă. M-a întrebat bunica ce am păţit, nu i-am putut spune nimic, m-am dus direct la somn. Mi-a fost frică de fratele lui maica-mea. Mi-au luat tot, telefoane, ochelarii, banii. Să fie traşi la răspundere pentru ce au făcut şi să nu se mai întâmple nicioadată aşa ceva”, a spus Alex în faţa UPU Cluj.

La rândul ei, mama tânărului cere ca agresorii să fie pedepsiţi.


“Să fie traşi la răspundere pentru faptele lor, asta este, au făcut, să suporte consecinţele, să i se dea telefoanele înapoi, să i se facă ochelarii pentru că el fără ochelari nu vede. Eu am rămas cu ideea aia şi cu fixul acela că i-au sărit în cap cu picioarele. Eu am aflat de pe Facebook. Am primit de la o cunoştinţă imaginile. Nu am putut să văd din prima filmarea. Am sunat apoi la poliţie”, a spus aceasta.

Poliția Cluj i-a identificat pe cei doi agresori, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore.


Surse din cadrul Poliției Cluj susțin că Cristian Sabo și Lucian Varadi, ambii de 17 ani, l-au bătut cu bestialitate pe Alex, de 18 ani, duminică, pe strada Fabricii de Zahăr.

Din primele cercetări nu rezultă că victima s-ar fi drogat. Agresorii s-ar fi folosit de această scuză pentru a-și justifica actele de violență. ”Bătaia a pornit de la o divergență. Unul dintre agresori se cunoștea cu victima. S-au înjurat, iar apoi cei doi l-au bătut măr. Așa cum se vede și pe imaginile video, cei doi au folosit forță disproporționată pentru situația dată”, a mai spus sursa citată.


Cei doi tineri care au bătut cu pumnii şi cu picioarele un alt tânăr pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca, scena fiind filmată şi postată de internet, au fost reţinuţi de poliţişti, pentru loviri sau alte violenţe.

”Cu puţin timp în urmă, cei doi tineri din Cluj au fost retinuţi de poliţişti pentru loviri sau alte violenţe, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă”, anunţă Poliţia Română pe pagina de Facebook.


De asemenea, Poliţia mulţumeşte oamenilor pentru implicare, în condiţiile în care înregistrarea cu tânărul bătut a fost distribuită pe Facebook de sute de persoane, astfel încât identificarea agresorilor să fie cât mai rapidă.

Poliţiştii clujeni au deschis o anchetă după ce pe internet a apărut un filmuleţ în care un tânăr de 18 ani este bătut crunt cu pumnii şi cu picioarele de alţi doi tineri, pe o stradă din Cluj-Napoca.


Pe înregistrarea publicată pe internet se poate vedea cum cei doi agresori îl lovesc pe tânărul de 18 ani în special abdomen şi în cap şi cum acesta începe să sângereze. În tot acest timp, victima stă întinsă pe jos, încercând să îşi protejeze capul cu mâinile.

Incidentul a avut loc duminică, pe strada Fabricii de Zahări din Cluj-Napoca, şi a fost filmat de un alt tânăr.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu în acest caz, după ce au văzut filmuleţul pe internet. Luni, tânărul bătut a mers la Poliţie şi a depus plângere penală împotriva agresorilor.

”Victima, în vârstă de 18 ani, a depus plângere în după-amiaza zilei de luni. După incident, aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde primeşte îngrijiri medicale. Cercetările se fac pentru infracţiuni contra integrităţii corporale, dar în funcţie de raportul medico-legal se va stabili încadrarea juridică”, declara Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj.

Ea preciza că unul dintre agresori a fost deja identificat, cei doi fiind din Cluj-Napoca.

abonare newsletter