Actualitate

Revin ploile în toată ţara

Marți dimineața va intra în vigoare o informare de ploi, intensificări ale vântului și precipitații mixte, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Începând de marți, la ora 02.00, și până joi, la ora 10.00,aria ploilor se va extinde treptat și va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marți, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est și la munte.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și local 40 — 50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zonele montane.


Pe parcursul zilei de marți, la munte precipitațiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari și mai ales în nordul Carpaților Orientali se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55 — 65 km/h, îndeosebi în est și la munte, iar pe crestele montane înalte va depăși 70 — 80 km/h, viscolind ninsoarea.

ANM precizează că, în dimineața zilei de marți, 11 octombrie, va actualiza informarea emisă luni, privind evoluția și intensitatea precipitațiilor, cu deosebire din zona Moldovei și a Carpaților Orientali și Meridionali.

Etichete: meteorologi ploi vremea
abonare newsletter