Actualitate

Ce sucuri ne ajută în timpul caniculei

Anca Alungulesei, expert în nutriţie, recomandă două sucuri naturale presate la rece, ideale pentru vară: sucul de ştevie şi mere şi sucul de morcov, apio şi ghimbir.

sursa foto: wallsd.com sursa foto: wallsd.com

Sucurile naturale sunt bogate în calciu şi potasiu, dar pot fi de folos şi în tratarea anumitor afecţiuni dermatologice, potrivit Gandul.info.

Pentru prepararea sucului de morcov, apio si ghimbir sunt necesari 4 morcovi, 3 tije de apio şi 1-2 cm de rădăcină de ghimbir.


“Este un suc gustos, care poate fi băut dimineaţa, în loc de micul dejun. Cei care vor să scape de kilogramele în plus vor găsi în ghimbir un aliat perfect. În plus, sucul de ţelină apio are un conţinut bogat în calciu şi potasiu, iar morcovul are proprietăţi detoxifiante, curăţă fluxul sanguin, vindecă acneea şi tratează problemele dermatologice comune”, spune Anca Alungulesei.

Pentru sucul natural presat la rece din ştevie şi mere sunt necesare două legături de ştevie şi două mere.


“Ştevia este o plantă minune, pentru că ne ajută să eliminăm excesul de lichid din organism, ne scapă de oboseală şi ajută la detoxifierea organismului. În plus, vitamina C (cu puternic efect antioxidant, „vitamina antiîmbătrânire) şi sărurile minerale conţinute de ştevie (magneziu, calciu, fier şi zinc, printre altele) o fac indispensabilă femeilor preocupate de sănătatea şi frumuseţea lor”, explică expertul în nutriţie şi alimentaţie raw-vegană Anca Alungulesei.

Merele „conţin un flavonoid care nu se mai găseşte în niciun alt fruct şi care poate proteja femeile ajunse la menopauză de apariţia osteoporozei. De asemenea, merele cresc densitatea osoasă şi întăresc oasele”, adaugă Anca Alungulesei.

Etichete: canicula vara
abonare newsletter