Actualitate

Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

Mircea Băsescu a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

Mircea Băsescu a fost judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.


În iunie 2015, Curtea de Apel Constanţa a decis definitiv ca Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână să fie puşi sub control judiciar în dosarul în care sunt judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Atunci, instanţa a dispus, de asemenea, că Mircea Băsescu nu avea voie să părăsească judeţul Constanţa şi să se apropie sau să comunice cu participanţii la comiterea infracţiunilor şi cu martorii din dosar, iar Marian Căpăţână nu putea părăsi municipiul Bucureşti şi nu se putea apropia de participanţii la comiterea infracţiunilor şi de martorii din dosar.

În 18 august, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, ca nefondată, o contestaţie formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa împotriva unei încheieri de şedinţă din 12 august, pronunţată de Tribunalul Constanţa, prin care lui Mircea Băsescu şi lui Marian Căpăţână le-a fost înlocuită interdicţia de a depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa, respectiv limita teritorială a municipiului Bucureşti, cu obligaţia de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei. Hotarârea instanţei este definitivă.


Pe parcursul procesului de la Tribunalul Constanţa, mai mulţi membri ai familiei Anghel, audiaţi ca martori, au spus că i-au dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro, pentru ca acesta să intervină în favoarea lui Sandu Anghel.

Ultimele Stiri
abonare newsletter