Actualitate

Poliția percheziționează spitale din Cluj, București și alte 20 de județe. Vezi ce caută și care spitale au fost vizate!

Poliția Română descinde sâmbătă la 25 de unități sanitare din București și alte 21 de județe, de unde ridică probe și înscrisuri, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse, informează IGPR. La activități participă și specialiști de la inspectoratul de poliție din Cluj.

La Cluj, potrivit unor surse, spitalul vizat de perchezițiile polițiștilor ar fi fost Institutul Oncologic. De altfel, două spitale din Cluj au fost incluse pe lista unităților medicale care au achiziționat dezinfectanți de la firma Hexi Pharma, anunțată ieri de Ministerul Sănătății: Institutul Inimii "Nicolae Stăncioiu" și Institutul Oncologic "Prof. dr. Ion Chiricuţă".

Potrivit unui comunicat de presa, sâmbătă, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din țară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice — IGPR, desfășoară o acțiune în mai multe județe din țară, la unități spitalicești, pentru ridicarea de probe și înscrisuri.


Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor (faptă prevăzută de art. 352 din Codul penal) și de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357 din Codul penal), sub coordonarea procurorilor din cadrul PÎCCJ, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

"Sunt efectuate descinderi la 25 de unități sanitare din București și alte 21 de județe. Totodată, sunt puse în aplicare 4 mandate de percheziții domiciliare în București și Ilfov, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale", precizează sursa citată.


Conform acesteia, la activități participă 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul DGPMB și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

Etichete: descinderi cluj igpr
Ultimele Stiri
abonare newsletter