Actualitate

Percheziții DIICOT în Cluj la traficanții de droguri. Mai mulţi consumatori minori au ajuns la spital

Procurorii DIICOT și polițiști ai BCCO Alba Iulia au efectuat miercuri 19 percheziții domiciliare pe raza județelor Alba, Hunedoara și Cluj pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și operațiuni ilegale cu substanțe cu efect psihoactiv.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2015 — 2016, pe raza municipiului Alba Iulia s-a constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior ar fi aderat și alte persoane, în scopul deținerii și vânzării de droguri de risc, precum și pe linia efectuării de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive", informează Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), într-un comunicat remis miercuri.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infracțional au procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanțelor interzise, iar ulterior le-au preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.


Ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram.

Membrii grupării ar fi comercializat substanţele astfel obţinute în judeţele Alba, Cluj şi Hunedoara, inclusiv unor adolescenţi. Unii dintre consumatori au fost internaţi în spital.


Cu ocazia cercetărilor efectuate a fost găsită și ridicată cantitatea de aproximativ două kilograme de substanțe folosite pentru obținerea produselor finite și care urma să fie comercializată consumatorilor de pe raza județelor Alba, Cluj și Hunedoara.

La sediul DIICOT Alba Iulia vor fi aduse, în vederea audierii, 74 de persoane, dintre care 16 suspecți.

Ultimele Stiri
abonare newsletter