Actualitate

Strigăte şi ironii. Așa se poartă o discuție despre NOUL PUG, între un arhitect şi un consilier local: „Are nişte interese”

Consilierul local UDMR Oláh Emese l-a atacat pe arhitectul Adrian Borda în privința noului Plan Urbanistic General.

Reprezentanta UDMR în Consiliul Local l-a ”pârât” pe arhitectul Adrian Borda că acesta ar fi acuzat Consiliul de interes în ceea ce privește modificările propuse pentru Planul Urbanistic General. Iniţial, Borda nu a fost prezent la şedinţă, însă în cele din urmă, arhitectul a ajuns și a cerut un drept la replică, însă Oláh Emese l-a învinuit pentru colaborarea dificilă.

”Poate motivul pentru această conlucrare greoaie este percepția dumneavoastră despre un consilier sau anumiți consilier. Poate e alt motiv, dar eu cred că trebuie să lămurim lucrul acesta pentru că altfel vom fi în aceeași situație” a spus consiliera.


Adrian Borda a evidențiat faptul că atacurile au început în urma unei discuții personale care o implica doar pe Oláh Emese, nu tot Consiliul Local.

”Eu trebuie să vă spun că nu trebuie transferată asupra consilierilor o discuție personală cu doamna consiler Oláh Emese care cerea niște modificări ilegitime și pentru că...fiind împotriva principiilor dezvoltării durabile a unei logice planificări urbane” a spus arhitectul Borda.


Aparent, problema a reprezentat-o cererea de urbanizare a livezilor pe care ar fi făcut-o reprezentantul UDMR, pe care însă arhitectul a considerat-o ilegitimă.

”I-am explicat că pretenția respectivă implica o încălcare a principiilor dezvoltării durabile prin afectarea mediului, prin costuri. Noi ne-am exprimat poziția în modul în care noi am reglementat Planul Urbanistic General. Consiliul poate decide cum dorește el, dar din punctul meu de vedere ar trebui să fie atent fiindcă asemenea decizii implică fie neînțelegerea mecanismului, fie niște interese. Eu am avut o discuție mai tăioasă cu doamna consilier, nicidecum cu consilierii” a explicat Adrian Borda.


Atacurile însă nu s-au terminat aici.

”Este nevoie de un an să citim documentul în forma prezentată de dumneavoastră, care nu era forma tabelară. Avem proces verbal și am solicitat data trecută. Cinci sute de pagini printate ca să pot compara cu textul vechi. Trebuie să aduc varianta să vadă consilierii cum e prezentat: fără predicat, fără subiect” a continuat consiliera.


Borda i-a răspuns cu o glumă: ”Atâta limba română cunosc, îmi pare rău!”

Scandalul a continuat mai bine de zece minute, fără a se ajunge la o concluzie clară.


Din decembrie 2014 de când a fost aprobat noul Plan Urbanistic General (PUG), Primăria Cluj-Napoca este bombardată cu plângeri prealabile. Zeci de clujeni sunt nemulţumiţi fie de transformarea în parcuri a terenurilor pe care le deţin, fie de trasarea unor drumuri prin mijlocul parcelelor proprii sau de drumurile care trec prea aproape de viitoarele case pe care le construiesc acum. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter