Actualitate

Elevii Liceului Mihai Eminescu vor fi mutați la Anghel Saligny

Cei aproape 800 de elevi ai Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca vor începe anul şcolar în altă unitate de învăţământ, la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", şi vor învăţa în două schimburi, deoarece nu au fost finalizate lucrările de reabilitare executate la şcoala lor.

"În urma întâlnirii de miercuri, convocată de prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan cu conducerile ISJ Cluj, a Liceului «Mihai Eminescu» şi ale altor şcoli din zonă, s-a decis ca cei aproape 800 de elevi de la Liceul «Mihai Eminescu» să înceapă anul şcolar şi să urmeze cursurile în altă şcoală, şi anume la Colegiul Tehnic «Anghel Saligny», care este situat în apropiere. Ei vor învăţa în două schimburi şi pot să rămână acolo până la sfârşitul anului şcolar, dacă este cazul. S-a optat pentru varianta de a-i aduna pe toţi elevii şi profesorii într-un singur loc pentru a se păstra unitatea şcolii şi a nu perturba şi mai mult procesul de învăţământ", a spus purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Cluj, Ana Maria Danciu.

Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca a intrat în luna iunie într-un proces de reabilitare printr-un proiect cu fonduri europene contractat de Primăria Cluj-Napoca în valoare de peste 12 milioane de lei, lucrările urmând să fie finalizate în 15 mai 2016. Pentru că firmele care au câştigat licitaţia nu s-au ţinut de cuvânt, autorităţile s-au văzut nevoite să-i transfere pe elevi la alt liceu, condiţiile în care ar fi trebuit să înveţe elevii fiind de ev mediu. Puteţi vedea aici într-o galerie foto şi video cum arată Liceul Mihai Eminescu înainte cu o săptămână de începerea anului şcolar.


Citeşte şi: Cât a plătit Primăria pentru demolarea Liceului Eminescu?

Citeşte şi: Cine minte în scandalul închiderii Liceului Mihai Eminescu?


Citeşte şi: Liceul Mihai Eminescu, ÎNCHIS! Elevii vor studia la alte licee. Unitatea de învăţământ arată ca după bombardament: praf, dezordine şi reparaţii de mântuială – GALERIE FOTO VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter