monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cine minte în scandalul închiderii Liceului Mihai Eminescu?

Închiderea Liceului Mihai Eminescu din Cluj-Napoca scote la iveală punctele de vedere contradictorii ale celor implicaţi în proiectul de modernizare a unităţii de învăţământ. Directoarea licelui susţine că nu a fost lăsată de reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca să discute cu firmele constructoare, iar reprezentantul Primăriei neagă cu vehemenţă acest lucru. Cine minte?

Ovidiu Cîmpean (stânga), Simona Dobrescu (dreapta).

Directoarea Liceului Mihai Eminescu Cluj-Napoca susţine că a făcut sesizări la Primăria Cluj-Napoca, care este beneficiarul proiectului de modernizare, însă nu a primit niciun răspuns. Mai mult decât atât, susţine directoarea, nu a fost lăsată să discute direct cu firmele care efectuează lucrări la ea în liceu. „După aproximativ o lună de zile când am văzut că lucrările nu înaintează am făcut o adresă oficială celor trei patroni al firmelor prin care le scriam faptul că am nevoie de 20 de săli de clasă la 1 septembrie  pentru a-mi desfăşura activitatea în condiţii normale în două schimburi. Managerul de proiect din Primărie (n.red.: Ovidiu Cîmpean) mi-a atras atenţia asupra faptului că nu am drepul să comunic oficial cu firmele. Acest lucru poate să-l facă Primăria. Drept urmare am făcut adresă scrisă Primăriei şi n-am primit niciun răspuns”, a precizat directoarea Simona Dobrescu.

Pe de altă parte managerul de proiect susţine că a lăsat-o pe directoarea liceului să discute cu constructorul. „Am lăsat-o să discute. A participat la toate şedinţele pe care le-am avut. Noi în şedinţele săptămânale pe care le facem cu constructorul şi cu dirigintele de şantier şi cu toată lumea participă şi reprezentanţii şcolii. Nu se pune problema să nu o las să discute cu dânşii”, a declarat managerul de proiect, Ovidiu Cîmpean.


Reprezentantul Primăriei susţine că a efectuat verificări aproape zilnice pe şantierele şcolilor care se află în renovare. „Evident că am făcut verificări, aproape zilnic. Cunoaştem situaţia. Noi am somat constructorul să intre în grafic, să mărească ritmul de lucrări şi le-am dat un termen şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Pe urmă aplicăm prevederile contractuale”, a spus managerul de proiect.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca se declară nemulţumiţi de modul în care decurg lucrările. „Nu suntem mulţumiţi. Evident că nu suntem mulţumiţi. Din moment ce i-am somat să mărească ritmul, normal că nu suntem mulţumiţi”, a precizat Ovidiu Cîmpean.


Citeşte şi: Cât a plătit Primăria pentru demolarea Liceului Eminescu?

Citeşte şi: Liceul Mihai Eminescu, ÎNCHIS! Elevii vor studia la alte licee. Unitatea de învăţământ arată ca după bombardament: praf, dezordine şi reparaţii de mântuială – GALERIE FOTO VIDEO


Citeşte şi: Elevii Liceului Mihai Eminescu vor fi mutați la Anghel Saligny