Actualitate

Mihai Seplecan şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj: Am dat dovadă de maturitate

Mihai Seplecan şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, deşi nu a trecut nicio lună de când a fost ales prin votul consilierilor judeţeni. Totul face pare dintr-o strategie pentru ca Seplecan să câştige, mâine, fotoliul de preşedinte al instituţiei.

Seplecan spune că prin gestul său doreşte să-l ajute pe Horaţiu Cătărig (consilier judeţean cu atribuţii de vicepreşedinte) să ajungă vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

„Mi-am dat demisia zilele trecute.  Eu am fost ales de toţi colegii din Consiliul Judeţean, atât colegi din PNL, cât şi de foştii colegi PDL. Am vrut să dau dovadă de echipă, de maturitate. Puteam să nu-mi dau demisia şi mâine să fiu ales preşedinte, dar, dat fiind faptul că suntem colegi şi formăm o echipă puternică, mi-am dat demisia, să intre şi colegul meu Horaţiu Cătărig deodată cu mine în conducerea CJ Cluj”, a declarat Mihai Seplecan.


Demisia lui Seplecan va intra în vigoare mâine, exact în ziua şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean.

Pe ordinea de zi a şedinţei se află cel puţin trei puncte fierbinţi şi anume proiectul de hotărâre privind constatarea încetării, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului lui Mihai Seplecan de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, prin demisie, proiectul de hotărâre privind alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, în locul de preşedinte vacantat  ca urmare a constatării încetării de drept a mandatului lui Horea Uioreanu şi un proiect de hotărâre privind alegerea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, în locul de vicepreşedinte declarat vacant ca urmare a demisiei lui Seplecan.


La şedinţa din 25 mai, consilierul judeţean Mihai Seplecan a fost votat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, cu 21 de voturi pentru şi 8 voturi împotrivă, astfel luându-i locul lui Ioan Oleleu, care a demisionat din funcţie la mijlocul lunii mai. Mihai Seplecan a fost singurul consilier care şi-a manifestat intenţia de a candida pentru postul de vicepreşedinte.

„Conform ordonanţei care a apărut acuma în Monitorul Oficial, schimbată de către premierul Victor Ponta, se va alege preşedinte de către consilierii judeţeni. Nu va mai fi vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar. Ca să respectăm legea şi să nu mai fie probleme şi să fim contestaţi, la următoare şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean din luna iunie, voi pune un proiect pe ordinea de zi unde vom avea un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, voi candida pentru poziţia de preşedinte de CJ Cluj, iar pentru o viitoare poziţie de vicepreşedinte va fi un alt candidat din partea grupului PNL, deoarece domnul Horaţiu Cătărig, astăzi, este consilier cu atribuţii de vicepreşedinte. Se va vacanta şi acel loc şi va veni vicepreşedinte dar în urma unui vot. Vom avea două voturi luna viitore, şi de preşedinte, şi de vicepreşedinte”, preciza în 25 mai Mihai Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter