Actualitate

Mii de persoane au participat la marşul unirii de la Chişinău

Peste 25.000 de persoane, potrivit organizatorilor, şi 5.000, potrivit poliţiei, au participat sâmbătă la marşul pentru unirea Republicii Moldova cu România, la 203 ani de la anexarea Basarabiei de către Rusia, relatează presa de la Chişinău.

sursa foto: evz.ro sursa foto: evz.ro

Potrivit PRO TV Chişinău, organizatorii au anunţat că peste 25.000 de persoane s-au reunit sâmbătă în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, cu steaguri şi pancarte, în timp ce pe o scenă improvizată se intonează cântece patriotice. În Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost adus şi un tricolor imens.

În timp ce în faţa Guvernului mii de persoane au strigat „Unire”, în spatele clădirii Executivului, zeci de poliţişti erau pregătiţi să facă faţă unor eventuale violenţe. Manifestaţiile au avut loc fără incidente semnificative.


Ajunşi în faţa ambasadei Rusiei, manifestanţii au scandat „Armata rusă afară!”, „Ruşine!”, „Hoţii!”, „Good Bye, Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”. Ulterior, ei s-au îndreptat spre ambasadele Statelor Unite şi României. Poliţia din Chişinău estimează numărul participanţilor la 5.000 de persoane, potrivit postul de televiziune Publika.

abonare newsletter