Actualitate

Cererea DIICOT de arestare preventivă a lui Florian Walter, amânată pentru 15 mai

Cererea DIICOT Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă pentru Florian Walter a fost amânată pentru 15 mai.

Cererea procurorilor DIICOT Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele omului de afaceri Florian Walter, care controlează firma de salubrizare Romprest, suspectat că a iniţiat şi coordonat grupul infracţional acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, va fi judecată peste o săptămână, în 15 mai, relatează Mediafax.

Omul de afaceri Florian Walter, unul dintre acționarii clubului de fotbal „U” Cluj, este suspectat că a iniţiat şi coordonat gruparea suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată SC Compania Romprest Service SA, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă. Omul de afaceri nu a fost găsit de anchetatori la percheziţiile făcute miercuri la Romprest şi la locuinţele suspecţilor, dar sunt indicii că este în ţară, fiind dat în consemn la frontieră, potrivit anchetatorilor.


În schimb, Instanţa a admis propunerea DIICOT Ploieşti şi a dispus arestarea arestarea preventivă pentru 29 de zile, până în 5 iunie inclusiv, a inculpaţilor Marin Necula, Grigore Adrian Grigoraş, Iustin Atanasiu Pop, Viorel Paul, Gheorghe Nicolae Paul, Carol Mark Vizi, Arpad József Molnár, Botond Tibor Molnar, Lucia Maria Hotca, Cristian Dumitru Corlan, Cătălin Marian Cărăbăneanu, Marius Florin Avram, Emil Dumitru, Aurelian Oprea şi Costel Matei.

Decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Prahova poate fi contestată la Curtea de Apel Ploieşti, care va decide definitiv dacă inculpaţii din dosarul Romprest vor rămâne în arest preventiv, vor fi plasaţi în arest la domiciliu sau vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar.


Cele 15 persoane pentru care instanţa a emis mandate de arestare au fost duse în Arestul Poliţiei Prahova, unde au fost încarcerate de miercuri, când procurorii DIICOT Ploieşti le-au reţinut pentru 24 de ore.

Ultimele Stiri
abonare newsletter