Actualitate

Ce i-a oferit Ponta lui Iohannis ca să-l numească pe George Maior ambasador în SUA?

Un jurnalist germanofil și adesea critic la adresa social-democraților- ambasador în Germania. Aceasta este oferta pusă de Victor Ponta pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru a-l convinge să accepte trimiterea în posturi diplomatice a unor oameni apropiați de premier și de PSD.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a aprobat o serie de propuneri de rechemare/numire de ambasadori, "în conformitate cu prevederile constituţionale (art. 91 al. 2 din Constituţia României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe".

Între propunerile de numire menţionate în comunicat se numără cea a lui Cristian George Maior - ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA.


Funcţia de ambasador în SUA a fost asigurată până acum de Iulian Buga, acesta fiind rechemat de la post. Potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a aprobat totodată propunerea de numire a lui Iulian Buga în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Suediei.

George Maior şi-a dat demisia de la conducerea Serviciului Român de Informaţii pe 27 ianuarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter