Actualitate

Asasinii de la Charlie Hebdo, legături primejdioase cu Transilvania

Asasinii de la Charile Hebdo ar fi avut legături directe cu România. Şase dintre cei şapte străini expulzați din ţara noastră din cauza legăturilor cu grupări teroriste, despre care SRI a vorbit la sfârşitul săptămânii trecute, sunt cetăteni francezi.

Asasinii de la Charile Hebdo ar fi avut legături directe cu România. Şase dintre cei şapte străini expulzați din ţara noastră din cauza legăturilor cu grupări teroriste, despre care SRI a vorbit la sfârşitul săptămânii trecute, sunt cetăteni francezi, scrie Digi24.ro.

Ei au afaceri cu carne la Satu Mare şi o activitate religioasă radicalizată, potrivit agenţilor secreţi. Digi24 a vorbit în exclusivitate cu unul dintre indezirabili. Bărbatul locuieşte lângă Paris, la Soissons, oraş cu o comunitate de peste 3.000 de musulmani.


„Am fost vizitat de poliţie, care mi-a spus să părăsesc teritoriul imediat, să plec din România chiar în aceeaşi zi. N-am acceptat, mi-au dat o scrisoare în limba română. N-am înţeles foarte, foarte bine, dar a doua zi am avut puţin mai multe detalii, mai multe explicaţii referitoare la scrisoare. Nu m-aşteptam să părăsesc România, nici după asta. Nici n-am luat-o în serios. Am crezut că e o glumă proastă", spune el.

Omul de afaceri are 36 de ani, este cetăţean francez şi săptămâna trecută a fost declarat indezirabil de statul român. Asta înseamnă că se află în dizgraţia autorităţilor din România şi este considerat primejdios.


El a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Cluj şi, din 2013, conduce o afacere în Satu Mare. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti a decis să îi interzică să intre sau să stea în România timp de șapte ani. Bărbatul plecase, însă, din ţară, cu o lună înainte de decizia instanţei.

abonare newsletter