Actualitate

Radu Mihăileanu: Niciodată nu încerc să transmit mesaje prin filme

Regizorul şi scenaristul Radu Mihăileanu a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), că munca sa pe platourile de filmare reprezintă o continuare a muncii tatălui său, cu care are ”o relaţie foarte strânsă” şi care vine cu el ”peste tot în lume”, oriunde ar filma, ”ţine şi un fel de discurs şi binecuvântează filmul”.

Actualitate

Nou atac terorist în Franța?

Justiția franceză a declanșat o anchetă asupra recentelor amenințări cu moartea la adresa săptămânalului satiric Charlie Hebdo. Ziarul a fost vizat de un atac jihadist la 7 ianuarie 2015, soldat cu 12 morți.

Actualitate

Trăind printre caricaturi: „Oamenii au tendința de a cere de la artist lucruri gratuite”

A trecut mai bine de un an de când simbolul exprimării libere în Europa era răpus de gloanțele fanaticilor islamiști. În ianuarie 2015 Parisul, iar mai apoi Europa plângeau moartea caricaturișilor de la Charlie Hebdo. La scurt timp după acest eveniment în marile piețe erau oameni care purtau imagini în care se putea vedea creionul rupt de cruzimea purtătorilor de mitraliere.
Social

Peste 600 de greco-catolici s-au rugat toată noaptea pentru pace, după atentatele de la Paris, la Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj

Peste 600 de credincioși greco-catolici s-au rugat pentru pace, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj, în urma unei recomandări a Papei Francisc în contextul „existenţei marilor focare de război din lume şi atentatelor generate de caricaturile publicate”.


Ultimele Stiriabonare newsletter
banners