Actualitate

Percheziţii la firma fratelui lui Sebastian Ghiţă

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii efectuează luni percheziții la două firme din Voluntari, judeţul Ilfov, dintre care una aparţine fratelui deputatului Sebastian Ghiţă, într-o cauză ce vizează suspiciuni de corupție, comise în 2013, în legătură cu licitația organizată de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului pentru proiectul "Internet în școala ta".

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în anul 2013, în legătură cu licitația organizată de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului pentru proiectul "Internet în școala ta", finanțat integral din fonduri europene. În cursul zilei de 23 februarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate în municipiul București si în județul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale", se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit unor surse judiciare, au loc percheziții la SC 2K Telecom SRL, firmă aparținând fratelui deputatului Sebastian Ghiță, și la SC Avitech Co. SRL, orașul Voluntari.


În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter