Actualitate

Rapoartele de activitate ale consilierilor judeţeni: Postări pe Facebook şi excursii în străinătate

În timp ce Clujul nu are groapă de gunoi, se reziliază contracte pentru marile proiectele ale judeţului, culminând cu scandalurile pe care Consiliul Judeţean Cluj le are cu aeroportul, consilierii judeţeni se laudă cu activităţi demne de un şcolar de clasa a V-a. “Am participat la şedinţe cu bună credinţă şi fidelitate”, spune un consilier judeţean în raportul său de activitate.

De când există instituția Consiliului Județean, Clujul nu a avut niciodată niște politicieni atât de slabi. Proiecte de infrastructură în valoare de milioane de euro au fost puse pe butuci (Centrul de Deşeuri, reabilitarea drumului Răchiţele-Ic Ponor) și - cu puține excepții notabile - niciun consilier județean nu a cerut tragerea lor la răspundere. În schimb, consilierii judeţeni se laudă în rapoartele de activitate cu audienţe în teritoriu, conferinţe de presă, călătorii în străinătate şi apariţii TV.

Marile proiecte sunt în continuare blocate, iar județul Cluj nu are o groapă de gunoi funcțională, la standarde europene, nu are o rețea de drumuri practicabile sau un nod de transport intermodal.  


Audienţe în teritoriu, conferinţe de presă, emisiuni TV

Consilierii judeţeni şi-au publicat rapoartele de activitate pe anul 2014, an care a însemnat pentru judeţul Cluj rezilierea contractului pentru Centrul de Deşeuri. Mai mult, de ani de zile, o firmă privată și-a intabulat dreptul de proprietate asupra unui teren din incinta Aeroportului, iar Consiliul Județean s-a făcut că plouă.

Consilierii judeţeni nu s-au arătat interesați de adevăratele probleme ale clujenilor, în schimb, pe banii contribuabililor, au mers în străinătate şi au organizat inclusiv concerte de colinde.


Din rapoartele consilierilor judeţeni aflăm că sunt certaţi cu limba română, documentele fiind pline de greşeli gramaticale. În rapoartele lor de câteva rânduri au scris şi care au fost micile lor plăceri anul trecut: conferinţele de presă, emisiunile TV, excursiile în străinătate şi postatul pe Facebook.

Astfel, consilierul judeţean Cosmin Todea (PNL) scrie în raportul său de activitate faptul că a participat la “sărbători tradiţionale alături de cetăţeni”.


„Am participat la conferinţe de presă în cadrul cărora am prezentat şi susţinut proiectele iniţiate de grupul PDL în Consiliul Judeţean. Am fost prezent la diverse activităţi culturale sau comemorative organizate în judeţ”, spune Todea.

De la Horaţiu Cătărig (PNL) aflăm că a participat la diferite dezbateri şi emisiuni TV pe teme politice şi administrative.


„Am susţinut conferinţe de presă în cadrul cărora am abordat probleme ale administraţiei judeţene. Am avut numeroase declaraţii în presa scrisă şi în televiziune, cu referire la proiectele de hotărâri supuse plenului spre aprobare”, a scris acesta.

“Pe parcursul anului 2014 am participat la diverse emisiuni TV, am susţinut conferinţe de presă referitoare la activitatea Consiliului Judeţean Cluj şi am acordat audienţe cetăţenilor atât la sediul partidului, cât şi în teritoriu, deplasându-mă în majoritatea unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Cluj”, scrie şi consilierul judeţean Rareş Rusu (PMP).


Mihai Seplecan spune că în 2014 a participat la întâlnirile în comunele şi municipiile judeţului “unde au fost prezenţi un număr considerabil de cetăţeni care au ridicat diferite probleme administrative ale judeţului”.

„Am intrat în contact cu autorităţi locale cât şi cu cetăţeni din judeţul Cluj şi am ţinut legătura cu primari, viceprimari, secretari de comune  sau consilieri locali, atât din partidul din care fac parte cât şi din alte partide politice”, spune Seplecan.

Doamnelor le plac conferinţele de presă

Şi doamnele din Consiliul Judeţean au avut ca principală activitatea pe anul 2014 susţinerea unor conferinţe de presă.

Astfel, de la Adina Găbudean Raţiu (PNL) aflăm că pe parcursul anului 2014 a participat la diferite manifestări publice organizate de Consiliul Judeţean Cluj, precum şi la cele organizate de către autorităţile locale. Mariana Leş (PNL) spune că în decursul anului a avut o serie de intervenţii în conferinţele de presă şi a participat la întâlniri cu cetăţenii din judeţ, iar Andreea Morar (independent) se laudă că a susţinut „conferinţe de presă privind proiectele Consiliului Judeţean şi problemele cu care se confruntă administraţia judeţeană, întâlniri şi consultări cu cetăţenii din teritoriu”

Postări pe Facebook şi excursii în străinătate

Marinel Andro (PNL) scrie în raportul de activitate pe anul trecut că a participat cu un grup de consilieri judeţeni şi primari “la înfrăţirea judeţului Cluj cu regiunea Debrecen din Ungaria, unde a fost şi un schimb de experienţă privind modul în care este administrată această regiune din ţara vecină”.

Ioan Bota (PSD) soune că în luna decembrie 2014 a organizat a şaptea ediţie a festivalului de colinde “Noi umblăm să împlinim”.

“În zona Huedinului am participat la manifestări cultural-artistice organizate la Pădurea Horea, Crucea Iancului, Negreni. În 2014, am organizat pentru a 24-a oară tabăra la Năvodari pentru copii şi tineri din Huedin şi zona Huedin. De asemenea, am continuat relaţiile de prietenie cu oraşele înfrăţite cu Huedinul Manthelan (Franţa) şi Lezajsk (Polonia)”, spune Bota în raport.

În schimb, consilierul judeţean UDMR Okos-Rigo Denes se laudă cu o activitate intensă pe Facebook.

“Am participat la cele mai importante evenimente culturale din domeniul artelor sau la manifestări ale cultelor religioase din Cluj-Napoca şi din judeţul Cluj. La aceste evenimente am transmis mesajele venite din partea Consiliului Judeţean Cluj. Pe de altă parte, pe site-ul personal de Facebook informez în mod direct cetăţenii despre activitatea desfăşurată în calitatea de consilier”, spune el.

Un alt consilier judeţean de la UDMR Ferencz Ştefan spune că în 2014 a organizat multe spectacole, concursuri şi excursii.

“Prin prezenţa mea la şedinţe am fost de acord şi am votat acele proiecte care vizau bunăstarea şi prosperitatea locuitorilor acestui judeţ. În calitate de consilier judeţean am participat la manifestări culturale sau comemorative în diferite localităţi ale judeţului. Am fost organizatorul mai multor activităţi culturale (spectacole, concursuri, excursii)”, scrie Ferencz în raportul de activitate.

Şi Axente Husar (independent) spune că în 2014 a participat la “manifestări culturale sau comemorative, depuneri de coroane cu prilejul manifestărilor organizate de autorităţi”.

Se laudă cu cei 7 ani de acasă

Eugen Druţă (PC) a considerat de cuviinţă să se laude în raportul de activitate că are cei 7 ani de acasă.

“În această perioadă am participat şi am contribuit la exercitarea atribuţiilor stabilite în sarcina Consiliului Judeţean cu bună credinţă şi fidelitate. Am respectat disciplina de şedinţă. Am respectat dreptul de opinie al celorlalţi consilieri şi am dat dovadă de răbdare şi politeţe atunci când unele discuţii şi replici în şedinţele de consiliu s-au abătut de la ordinea de zi”, spune Druţă.

În schimb, Remus Lăpuşan (PSD) repetă la nesfărşit promisiunile din campania electorală.

“M-am implicat în rezolvarea problemelor legate de finalizarea investiţiilor la nivel judeţean, aici amintind: finalizarea unor lucrări de modernizare/reabilitare a unor drumuri judeţene, extinderea reţelei de canalizare în mai multe localităţi, efectuarea de lobby pentru atragerea unor investitori la Cluj, pentru a crea locuri de muncă, dezvoltarea parcurilor industriale Tetarom. Am susţinut şi priorităţile guvernamentale faţă de Cluj, reînceperea lucrărilor la Autostrada Transilvania, construcţa autostrăzii Turda-Sebeş şi identificarea surselor de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Cluj”, spune Lăpuşan.

Cine nu şi-a depus raportul de activitate

Consilierii judeţeni Ioan Petran (PNL), Ioan Oleleu (PSD), Vakar Istvan (UDMR), Alexandru Coroian (PNL), Valentin Cuibus (PSD), Dănuţ Canta (PSD) nu şi-au mai depus rapoartele de activitate din anul 2013.

Ultimele Stiri
abonare newsletter