Actualitate

UPDATE FOTO 4 DEȚINUȚI au EVADAT din arestul IPJ Cluj. Au rupt un grilaj de fier şi au sărit un zid din beton. Toţi poliţiştii din judeţ sunt în teren

Patru deținuți deosebit de periculoși au evadat sâmbătă după amiaza din arestul IPJ Cluj. Imediat, a fost instituită o alertă în tot judeţul pentru căutarea lor. Toţi poliţiştii din judeţul Cluj s-au mobilizat pentru prinderea lor. De asemenea, s-au organizat filtre pe toate drumurile din judeţ, iar poliţiştii verifică fiecare maşină. IPJ Cluj a făcut public pozele celor patru evadaţi. Cei patru au vârste cuprinse între 16 şi 36 de ani.

Potrivit primelor informații difuzate pe surse de către polițiștii clujeni, cei patru se aflau în programul de plimbare, care se desfășoară într-o curte internă de mici dimensiuni, cu pereți din  beton și acoperită cu grilaje de fier. Polițiștii susțin că cei patru au rupt grilajul de fier care acoperă locul unde se desfășoară plimbarea, au escaladat zidul din beton și au reușit să fugă prin curtea interioară a Poliției Cluj spre strada Decebal de unde s-au făcut nevăzuți.

Cei patru sunt acuzați de tentativă de omor și furturi și se află în arestul IPJ Cluj de mai multe săptămâni.


Unul dintre cei patru este Claudiu Botorea, care are pe numele lui mai multe condamnări pentru furturi, ultima din 2012, la trei ani și șase luni de închisoare. După ce a fost eliberat, Botorea a început din nou să fure fiind prins și arestat în data de 9 iulie 2014.

Al doilea deținut care a evadat în timpul programului de plimbare este Tiberiu Lăcătuș. Acesta este cercetat pentru tentativă de omor. Al treilea este Alexandru Bartuș care,este cercetat pentru furt calificat. Al patrulea deținut, tot un hoț, este Daniel Baciu, potrivit evz.ro.


Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj au confirmat pentru Monitorul de Cluj faptul că în cursul zilei de sâmbătă patru deţinuţi au evadat. Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au declarat, sâmbătă seară că, din primele date, a reieşit că cei patru arestaţi preventiv, din care trei pentru furt calificat şi unul pentru tentativă de omor, ar fi reuşit să evadeze din arestul Poliţiei Judeţene Cluj profitând de neatenţia poliţiştilor care erau de serviciu în această seară.

"În jurul orei 18.00 patru deţinuţi au evadat din arestul IPJ Cluj. Au fost mobilizaţi toţi poliţiştii din judeţul Cluj pentru depistarea şi prinderea lor. De asemenea, poliţiştii au instituit filtre la ieşirile şi intrările din Cluj-Napoca, dar şi pe toate drumurile din judeţ şi sunt verificate toate maşinile", au precizat aceştia.


Sursele citate au precizat că, în prezent, au fost instituite filtre ale poliţiştilor pe raza întregului judeţ, mai ales la intrările şi ieşirile din localităţi, astfel de filtre fiind instituite şi pe căile ferate.

Mai mulţi poliţişti vor fi cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu

În acelaşi timp, conducerea IPJ Cluj a deschis o anchetă pentru a vedea cum au reuşit cei patru deţinuţi să evadeze şi cine se face vinovat de acest lucru.


Potrivit aceloraşi surse, reprezentanţii IPJ Cluj au sesizat un procuroror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care a început deja cercetările pentru sărârşirea infracţiunii de evadare, în ceea ce îi priveşte pe cei patru bărbaţi aflaţi în arest preventiv.

Totodată, potrivit surselor citate, procurorul de caz face cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în ceea ce îi priveşte pe poliţiştii care erau de serviciu la arestul IPJ în momentul în care cei patru bărbaţi au reuşit să fugă.


Până în prezent, nu au mai existat cazuri de evadare din arestul IPJ Cluj, toți ceilalți deținuți acuzați că au evadat au reușit să  fugă de sub escortă în timp ce se aflau în alte locuri, fie la medic, fie la instanțele de judecată.

Din primele informații a rezultat că cei trei polițiști i-au lăsat pe cei patru deținuți nesupravegheați în curtea de plimbare deoarece a fost nevoie de ei în interiorul arestului pentru a-l imobiliza pe un alt deținut care prezintă probleme psihice și care este, la rîndul lui arestat pentru tentativă de omor. ”Acum investigă să vedem dacă nu cumva toți cei cinci deținuți au fost înțeleși între ei, și anume cel cu probleme psihice să simuleze un atac nervos astfel încât ceilalți patru deținuți să opereze în voie”, spune un polițist, citat de evz.ro.

Semnalmentele bărbaților dați în urmărire

BARTUŞ ALEXANDRU CRISTIAN – 32 de ani; 1.80 m; purta bluză vernil de nuanţă deschisă; haină şi pantaloni sport, gri, cu două dungi albastre; pantofi sport alb cu negru

LĂCĂTUŞ TIBERIU – 22 de ani; 1,60 – 1,65 m; are cercel în sprânceana stângă şi tatuaj pe braţ; purta vestă albastră de culoare închisă, haină vişinie, pantaloni sport de culoare închisă

BACIU DANIEL CĂTĂLIN – 16 ani;  1,70 m; purta haină şi pantaloni negri cu trei dungi albe şi pantofi sport albaştri

BOTOREA CLAUDIU MARIN –  36 de ani; 1,65 m; purta blugi albaştri de culoare închisă, geacă de piele.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter