Actualitate

Depoul Cluj, prejudiciat cu peste 100.000 de euro de către Teodor Gavriş. Numele lui apare şi în dosarul de corupţie al lui Călin Mitică

Depourile CFR Călători din Bucureşti şi nouă judeţe, unde miercuri au fost făcute percheziţii, au dat preferenţial contracte de furnizare de produse în valoare de peste 191.000 de lei, şefii acestora fiind puşi de fostul director din companie Teodor Gavriş să atribuie contractele firmei Ecomet West.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut miercuri percheziţii la depourile CFR Călători din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov, Sibiu, Galaţi, Ploieşti, Arad, Suceava şi Iaşi, în dosarul de corupţie în care sunt vizate mai multe persoane cu funcţii de conducere din instituţii din Timiş, care ar fi încheiat contracte de achiziţii publice, prin atribuire directă, cu SC Ecomet West, în urma intervenţiei preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin şi a lui Marcel Mihoc, consilier judeţean în CJ Timiş.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obţinute de Mediafax, în toate cazurile, contractele au fost atribuite, la intervenţia lui Teodor Gavriş, fost director Tracţiune din CFR Călători, de către şefii depourilor companiei, firmei Ecomet West SRL, controlată de George Didilă.


După ce îi determina pe şefii depourilor să atribuie contracte firmei lui Didilă, Gavriş făcea demersurile necesare pentru ca subunităţile companiei feroviare să primească fondurile necesare achitării contravalorii produselor achiziţionate, susţin anchetatorii.

În toate contractele, produsele care trebuiau livrate de Ecomet West aveau preţuri supraevaluate, depourile CFR Călători fiind prejudiciate în total cu peste 191.000 de lei. Astfel, Depoul Bucureşti a fost prejudiciat cu 19.304,83 de lei, Depoul Arad - cu 22.875,57 lei, Depoul Timişoara - cu 19.488,11 lei, Depoul Braşov - cu 22.190,40 lei, Depoul Sibiu - cu 18.915,26 lei, Depoul Galaţi - cu 15.368,78 lei, Depoul Cluj - cu 24.747,65 lei, Depoul Iaşi - cu 20.399,24 lei, Depoul Suceava - cu 19.799,16 lei şi Depoul Ploieşti Sud - cu 8.579,39 lei.


Teodor Gavriş a fost suspendat din funcţie la sfârşitul lunii octombrie, după ce a fost arestat la domiciliu într-un alt dosar de corupţie, instrumentat de DNA Cluj, în care este cercetat şi patronul Transferoviar, Călin Mitică, pentru că ar fi dat mită unor şefi de la CFR Călători şi Salrom pentru a obţine contracte de lucrări. Gavriş este acuzat că ar fi primit mită aproape 490.000 de lei pentru a avantaja Remarul 16 Februarie SA Cluj-Napoca la atribuirea unor contracte, în condiţiile în care societatea comercială nu avea capacitatea tehnică şi economică de a face acele lucrări de revizie, nici la momentul atribuirii serviciilor, nici pe parcursul derulării contractului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter