Actualitate

PROTEST LA MAE. Peste 200 de persoane cer DEMISIA ministrului Corlăţean pentru organizarea votului din străinătate

Sute de persoane s-au strâns în această seară la sediul Ministerului Afacerilor Externe, nemulţumite de modul în care au fost organizate alegerile în străinătate. Protestatarii cer demisia ministrului Titus Corlăţean.

"Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului până când toţi cetăţenii români care stau acum la cozi votează. Este inadmisibil să nu permiţi propriei populaţii să voteze, în condiţiile în care prezenţa la vot este deja redusă. Sunt mii de oameni care aşteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneţia, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! Puneţi pe pagină de event imagini, videouri sau orice materiale aveţi de la faţă locului. E dreptul tău să votezi. E dreptul tău să dispui de această alegere aşa cum doreşti şi e caz penal atunci când nu o poţi face. Când incompetenţa autorităţilor se traduce în prea puţine hărţii xeroxate, prea puţine liste suplimentare, guvernul a eşuat. Ieşim în stradă, nu stăm la coadă pentru democraţie. Ne-o facem singuri. Hai cu noi!", se arată în mesajul de solidaritate postat pe Facebook, relatează evz.ro.

Președintele Traian Băsescu a cerut, duminică, după închiderea primului scrutin al alegerilor prezidențiale, demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, pentru proasta organizare a alegerilor în străinătate.

abonare newsletter