Actualitate

Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, aduşi la DNA pentru a fi audiaţi în dosarul Microsoft

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru au fost aduşi luni de poliţişti la DNA, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiaţi în dosarul licenţelor Microsoft, au declarat surse judiciare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis pe numele lui Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro,un mandat de aducere, acesta fiind ridicat de poliţişti şi dus cu o maşină la sediul DNA, pentru a fi audiat în dosarul Microsoft, au precizat sursele citate.

Şi omul de afaceri Dorin Cocoş a fost adus luni de poliţişti la DNA, cu o maşină, în baza unui mandat de aducere, pentru a da declaraţii în dosarul Microsoft.


În 16 octombrie, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţele fostului ministru Gabriel Sandu, fostului consilier prezidenţial Dorin Marian, fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe Cătălin Harnagea, la oamenii de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, Remus Truică şi Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro, la tatăl preşedintelui Comitetului Olimpic, Adrian Petrache, precum şi la Fundaţia Dinu Pescariu.

Surse judiciare precizau atunci, pentru Mediafax, că anchetatorii au ridicat documente care ar putea constitui probe în dosarul Microsoft.


În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri - senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane chitate de Executiv în cadrul contractului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter