Actualitate

Opt români au murit într-un accident rutier în Spania - VIDEO

Opt români și-au pierdut viața într-un accident rutier petrecut în Spania. Potrivit primelor informații, este vorba despre cinci adulți, un adolescent și doi copii.

Accidentul a avut loc pe autostrada A7, în apropiere de localitatea Albatera, lângă Alicante. Potrivit presei spaniole, microbuzul, în care se aflau imigranți români, a fost lovit de un camion care venea din sens opus și care a intrat pe contrasens. Ambele vehicule s-au răsturnat, iar microbuzul a luat foc și a ars complet.

Singurul supraviețuitor al accidentului este șoferul camionului. Acesta a fost transportat la spital.


Ministerul Afacerilor Externe a identificat victimele. Este vorba de patru persone sunt din Giroc, două din Timișoara, una din Jimbolia și una din Becicherecu Mic. Victimele din Giroc erau familie. Victima din Jimbolia este un tânăr de 27 de ani. În microbuz se aflau șase aduți și doi copii.

Potrivit www.alba24.ro șoferul microbuzului era un tânăr român, de 23 de ani, din localitatea Războieni-Cetate, județul Alba. Aurelian P. a plecat împreună cu familia lui, părinţii şi sora, în Spania de mai bine de 6 ani. Era şofer pe microbuz. În ziua accidentului ducea mai mulţi români la aeroportul din Valencia, ca să ia avionul spre casă. Autovehiculul pe care îl conducea a fost lovit de un camion şi a luat foc, iar pasagerii n-au mai apucat să iasă din el şi au ars de vii. Tânărul de 23 de ani era şi tatăl unui băieţel.


Potrivit poliției spaniole, microbuzul a fost închiriat de un cetățean român, în Valencia. Acesta nu se afla în autovehicul în momentul accidentului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter