Actualitate

37 de migranţi afgani şi iranieni, prinși în apropierea țărmului românesc

O ambarcaţiune la bordul căreia se află 37 de persoane din Orientul Mijlociu a fost interceptată, luni noapte, de poliţiştii de frontieră constănţeni în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, „luni noapte, în jurul orei 23.25, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră - SCOMAR, au identificat un yacht suspect, fără pavilion arborat, la aproximativ 11 mile marine travers de localitatea Shabla din Bulgaria, în zona de patrulare comună româno-bulgară.

Pentru că vasul se apropia de apele teritoriale ale României, s-a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o ambarcaţiune a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea şi supravegherea ambarcaţiunii. Acesta şi-a continuat drumul, a intrat în apele teritoriale ale României, ocazie cu care s-a stabilit că la bordul acesteia se află 37 de persoane, de origine afgană şi iraniană”.


Drept urmare, două nave ale Gărzii de Coastă au intervenit şi vor escorta yacht-ul spre sediul Grupului de Nave Constanţa. Vasul va ajunge în portul Constanţa în după-amiaza zilei de marţi.

"Odată ajunşi la Constanţa, migranţii, care intenţionau să ajungă în spaţiul Schengen, vor fi audiaţi şi, în funcţie de rezultat, se vor lua hotărârile legale ce se impun”, spun sursele citate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter