Actualitate

Uioreanu merge PE MÂNA LUI SALANȚĂ

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, are încredere mai mare în vorbele lui Claudiu Salanţă decât în actele de la Registrul Comerţului.

Chestionat despre situaţia arhitectului şef, Horea Uioreanu a declarat că are încredere în angajatul său. „L-am chemat la mine (pe Claudiu Salanță - n.red.), l-am întrebat dacă este adevărat ce a apărut în presă, mi-a răspuns că nu. Am încredere în el”, a declarat Uioreanu.

Monitorul de Cluj a relatat săptămâna trecută despre faptul că arhitectul judeţului Cluj Claudiu-Daniel Salanţă are probleme cu integritatea şi s-ar putea afla într-un conflict de interese.


Salanţă refuză dialogul cu presa

Reporterii Monitorul de Cluj au încercat să obţină şi punctul de vedere al arhitectului Claudiu Salanţă, dar s-au lovit de refuzul acestuia de a comunica cu presa.

„Sunt funcţionar public, avem un purtător de cuvânt, vă rog să luaţi legătură cu acesta. Sper că mă înţelegeţi. Vom vorbi prin intermediul purtătorului de cuvânt”, s-a limitat să răspundă Salanță.


Când s-a retras Salanță din Inter Proiect SRL?

Potrivit unor surse din Consiliul Județean Cluj, arhitectul Claudiu Salanţă ar fi renunţat la calitatea sa de asociat la SC Inter Proiect SRL imediat după ce a fost numit arhitect şef, dar „din cauza procedurilor greoaie” de la Registrul Comerţului modificarea nu ar fi apărut în datele firmei.

Documentele de la Registrul Comerţului arată însă contrariul. Prima menţiune despre ieşirea din acţionariatul firmei Inter Proiect SRL a arhitectului Salanţă a fost cerută în data de 8 aprilie 2014, iar modificările au fost înscrise în data de 11 aprilie 2014.


Arhitect privat şi funcţionar public în acelaşi timp

Claudiu-Daniel Salanţă a fost numit arhitect şef al Consiliului Judeţean Cluj prin dispoziţia preşedintelui acestuia Horea Uioreanu la data de 18 noiembrie 2013. La acea dată, Salanţă era asociat la SC Inter Proiect SRL, o firmă de arhitectură şi urbanism cu sediul în Cluj-Napoca, care a avut şi are contracte cu statul român, inclusiv cu Consiliul Judeţean Cluj, Tetarom, primăriile din judeţul Cluj şi alte instituţii publice locale din Cluj-Napoca.

Claudiu-Daniel Salanţă a fost în paralel asociat în firma SC Inter Proiect SRL şi angajat ca arhitect şef la CJ Cluj timp de aproape şase luni, până la data de 11 aprilie 2014, când a ieşit oficial din acţionariatul firmei de arhitectură. Însă, în declaraţia sa de interese postată pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj şi semnată la data de 9 decembrie 2013, nu apare nimic despre calitatea de acţionar la firma Inter Proiect SRL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter