Actualitate

FOTO - Eutanasierea câinilor fără stăpân i-a scos pe clujeni în stradă

Aproximativ 150 de clujeni împreună cu câinii lor protestează sâmbătă după-amiază, în centrul oraşului, faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân.

Protestul a început la ora 15.00 şi va dura până la ora 20.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Aproximativ 150 de persoane îşi exprimă nemulţumirea faţă de legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. Proteste similare au loc, sâmbătă, şi în alte oraşe din Europa, dar şi din America de Sud şi Canada. Printre oraşele participante la protestul internaţional se numără: Berlin, Hamburg, Bremen, Frankfurt/Main, Munchen, Koln, Stuttgart, Bucureşti, Bogota, Copenhaga, Tampere, Viena, Londra, Luxemburg, Pincher Creek (Canada). 

Participanţii la mitingul din Cluj-Napoca au îndemnat populaţia să sterilizeze câinii fără valoare chinologică, adică acei câini fără pedigree. Pe pancartele aduse la protest se putea citi mesaje precum: "Nu ne aruncaţi în stradă!", "Nu ne omorâţi!", "Sterilizaţi mamele noastre!". "Protestăm împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân şi susţinem sterilizarea câinilor fără valoare chinologică. Pe de altă parte, considerăm că este necesară derularea mai multor campanii de sterilizare a animalelor deoarece preţurile practicate acum, 200-300 lei, pentru o astfel de operaţie nu îi încurajează pe oameni să îşi sterilizeze animalele care vor fi aruncate în continuare în stradă", afirmă Andra, medic veterinar şi unul dintre participanţii la protest.


În Cluj-Napoca, potrivit conducerii Primăriei, câinii fără stăpân nu sunt eutanasiati, situaţia fiind sub control. 

Pentru un control mai bun asupra celor care aruncă în stradă puii sau câinii adulţi, până la sfârşitul acestui an, toţi proprietarii de câini sunt obligaţi să microcipeze câinii, iar cei care sunt fără valoare chinologică să fie sterilizaţi.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter