Actualitate

Emil Boc: La Cluj, câinii maidanezi nu sunt eutanasiaţi

Primarul Emil Boc a declarat, astăzi, că în Cluj-Napoca nu este necesară eutanasierea câinilor maidanezi deoarece situaţia este sub control. Sunt eutanasiaţi doar câinii grav bolnav.

După ce ieri a fost adoptată în Parlament legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân dacă în 14 zile nu sunt adoptaţi, primarul Emil Boc a precizat că în Cluj-Napoca situaţia câinilor maidanezi este sub control şi nu este necesară eutanasierea lor. “La Cluj nu este cazul să se impună eutanasierea câinilor pentru că situaţia este sub control. Sunt eutanasiaţi doar câinii bolnavi, răniţi, conform prevederilor legale”, a afirmat primarul.

Potrivit conducerii Primăriei Cluj-Napoca, adăpostul pentru câini cu o capacitate de 140 de locuri face faţă nevoilor oraşului. “Deocamdată nu avem probleme şi nici nu cred că vom avea pe viitor deoarece problema a fost rezolvată cu mult timp în urmă. În momentul de faţă, avem doar incidente pe străzi punctuale cu câini aduşi din comunele vecine, dar sunt prinşi şi duşi imediat în adăpost. Avem o capacitate de 140 de locuri care acum face faţă nevoilor oraşului şi vom avea grijă ca nici pe viitor să nu avem nevoie”, a adăugat Boc.


Protest împotriva eutanasierii câinilor

Adoptarea legii care permite eutanasierea câinilor nu a rămas fără ecou printre iubitorii de animale din Cluj-Napoca. Marţi seara, aproximativ 200 de persoane au protestat în Piaţa Unirii faţă de eutanasierea câinilor maidanezi. Clujenii au avut pancarte cu mesaje ca “Omoară-mă pentru incompetenţa ta”, “Vrei eutanasia? Ruşine România!”, “Mii de ani de loialitate, răsplata: crima”, “Sunt căţel de la gunoi, n-am mers eu, m-aţi lăsat voi”. Participanţii la miting au explicat că majoritatea câinilor de pe stradă provin din curţile oamenilor, iar o soluţie pentru stoparea acestui fenomen ar fi înregistrarea, microciparea şi sterilizarea sau plata unei taxe pentru supravegherea câinilor cu stăpân.

Ultimele Stiri
abonare newsletter