Actualitate

Cât de preocupați sunt politicienii români de găsirea persoanelor dispărute?

Deputatul PSD de Cluj, Aurelia Cristea cere socoteală ministrului Afacerilor Interne pentru cheltuirea unor ”sume extrem de mari de bani din bugetul public” pentru căutarea persoanelor dispărute.

Deputatul PSD Cluj, Aurelia Cristea a făcut în 18 februarie o interpelare adresată ministrului interimar al Afacerilor Interne prin care îi solicită să i se precizeze ”stabilirea responsabililor care să suporte cheltuielile efectuate de autorităţi, în cazul Iulia Ionescu şi alte cazuri similare”. Documentul este public, pe site-ul Camerei Deputaţilor.

”Ce fac parlamentarii români pentru copiii dispăruţi? Fac o interpelare. Cea întocmită de deputatul Aurelia Cristea şi adresată ministrului interimar al Afacerilor Interne se numeşte “stabilirea responsabililor care să suporte cheltuielile efectuate de autorităţi, în cazul Iulia Ionescu şi alte cazuri similare”. Documentul este public, pe site-ul Camerei Deputaţilor. Ca şi declaraţia de avere a doamnei deputat: trei terenuri, trei case, un AUDI A3 Sport, obiecte de artă, bijuterii şi ceasuri în valoare de 35.000 de euro, 550.000 de euro încasaţi dintr-o vânzare de imobil, 281.000 de ROL în conturi,  alte bunuri în valoare de 50.000 de euro într-o casetă de valori la bancă. 184.000 de RON datorii”, scrie Jurnalul.ro.


Iată interpelarea deputatului PSD Aurelia Cristea: “În ultimele zile mass-media a analizat intens cazul unei fete din Bucureşti, plecate de acasă cu scopul de a se călugări. A fost desfăşurată o amplă acţiune de căutare, la care au participat instituţii din mai multe judeţe ale ţării, în special din subordinea ministerului condus de dvs. Costurile au fost extrem de mari, iar în final adolescenta s-a întors acasă, fără a fi găsit vreun vinovat pentru situaţia creată. Acest caz este un bun exemplu de acţiune în care autorităţile cheltuie sume mari de bani din bugetul public, fără ca acestea să mai fie recuperate, generând nemulţumirea contribuabililor oneşti din această ţară. Vă rog să-mi transmiteţi ce măsuri intenţionaţi să luaţi, atât în acest caz cât şi în altele similare, pentru a fi găsiţi responsabilii care generează incidentele respective, iar aceştia să suporte din banii proprii cel puţin o parte din cheltuielile autorităţilor. Vă mulţumesc. Solicit răspuns scris”, își încheie Aurelia Cristea solicitarea.

”Înainte de a se reclama, incorect, cheltuirea unor “sume mari de bani din bugetul public”, parlamentarii ar trebui să participe, măcar de curiozitate, dacă nu pentru imagine, la căutările unor copii dispăruţi/rătăciţi în spaţii deschise. Să meargă sute de metri pe jos, pe teren accidentat, cu ochii-n pământ, căutând o urmă, având la ei doar un pet de apă încălzită şi câteva sandwich-uri. Să trăiască deznădejdea şi oboseala şi să ştie să spere în continuare. Să vadă părinţii plângând şi să încerce să-i încurajeze. Să ajute. Să lipească măcar un afiş.... Să simtă ceva, în partea stângă a toracelui, pentru aceşti copii dispăruţi. Şi abia după ce li se va întâmpla acest miracol, vor avea dreptul să-i pomenească în interpelări”, conchide Jurnalul.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter