Actualitate

Realizările consilierilor judeţeni în 2013: conferinţe, apariţii la TV şi evenimente culturale

Activitatea pe un an întreg a consilierilor judeţeni încape pe o singură pagină A4, iar în unele cazuri pe câteva rânduri.

Forul judeţean este plin de consilieri care spun lucruri trăznite. Ei se “laudă“ cu activităţi precum:  întâlniri cu cetăţenii, participări la emisiuni TV şi conferinţe de presă, manifestări culturale. Modalităţi de atragere a investitorilor şi crearea de locuri de muncă nu apar în raportul lor de activitate.

Consilierii judeţeni şi-au prezentat la finalul săptămânii trecute rapoartele de activitate pe anul 2013. Cu unele excepţii, (Ioan Oleleu, Vakar Istvan, Dănuţ Canta, Alexandru Coroian, Valentin Cuibus, Ioan Petran) restul consilierilor s-au lăudat cu activităţile desfăşurate pe parcursul a 365 de zile.


PSD-iştii, limbaj de lemn

Consilierul judeţean Laurenţiu Oprea, spune că toate activităţile desfăşurate în 2013 au avut ca scop „inventarierea problemelor cetăţenilor”.

 „Am formulat un amendament care a fost votat de către plenul şedinţei Consiliului Judeţean. Am avut întâlniri periodice organizate cu un număr mare de primari şi viceprimari din judeţul Cluj. Am condus audienţe în teritoriu. Toate aceste activităţi au avut ca scop inventarierea şi cunoaşterea problemelor cetăţenilor în prima etapă, apoi au fost urmate de soluţionarea în mare măsură a acestor probleme personal sau prin adrese înaintate către instituţiile abilitate. Prin întreaga mea activitate desfăşurată în calitate de consilier judeţean am susţinut dezvoltarea şi modernizarea tuturor localităţilor din judeţul Cluj”, scrie în raportul său, Laurenţiu Oprea (PSD).


Ioan Bota (PSD) se laudă că a participat la diferite manifestări cultural-artistice unde a aflat problemele cu care se confruntă oamenii.

”În luna decembrie 2013 am organizat cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Colinde «Noi umblăm să împlinim». În zona Huedinului am participat la manifestări cultural-artistice organizate la Poiana Horea, Crucea Iancului, Poieni. Am continuat relaţiile de prietenie cu oraşele înfrăţite cu Huedinul, Manthelan (Franţa) şi Lezajsk (Polonia). Prin participarea la manifestările menţionate am cunoscut problemele cu care se confruntă oamenii, primarii şi consiliile locale, oferind în multe cazuri soluţii”, scrie Bota în raportul anual de activitate.


Consilierii judeţeni de la PDL se laudă cu apariţii TV şi conferinţe de presă

Majoritatea consilierilor judeţeni de la PDL scriu în rapoartele de activitate faptul că au participat la diferite emisiuni TV şi au organizat conferinţe de presă unde au criticat unele hotărâri ale conducerii Consiliului Judeţean Cluj.

„Am participat la diferite dezbateri şi emisiuni TV pe teme politice şi administrative. Am susţinut conferinţe de presă în cadrul cărora am abordat probleme ale administraţiei judeţeni. Am avut numeroase declaraţii în presa scrisă şi în televiziune, cu referire la proiectele de hotărâri supuse plenului spre aprobare”, a precizat Horaţiu Cătărig.


La rândul său, şi Rareş Rusu (PDL) se laudă cu organizarea conferinţelor de presă.

„Pe parcursul anului 2013 am participat la diverse emisiuni TV, am susţinut conferinţe de presă referitoare la activitatea Consiliului Judeţean Cluj şi am acordat audienţe cetăţenilor la sediul partidului”, spune Rusu.


PNL-iştii îşi descriu fişa postului

Pe de cealaltă parte, consilierii judeţeni PNL descriu în raportul lor de activitate faptul că „au studiat proiectele de pe ordinea de zi”.

„Am studiat proiectele de pe ordinea de zi ale şedintelor ordinare şi extraordinare, verificând legalitatea şi oportunitatea lor. Interesele comunităţii judeţului au fost o prioritate permanentă în activitatea mea, de asemenea, respectarea legalităţii. Proiectele realizate sau în curs de realizare sunt mult şi sunt cunoscute, nu am să le enumăr acum. Pentru anul 2014 mi-am propus să fiu mai aproape de cetăţean şi problemele lui (probleme individuale sau de grup), care nu sunt puţine şi să încerc să rezolv cât mai multe dintre ele. Este important să continuăm proiectele la nivel de judeţ începute în 2013 sau înainte şi să nu uităm că noi lucrăm pentru cetăţenii judeţului, cetăţeni care ne-au acordare încredere”, precizează Marius Bălaj (PNL).

Eugen Druţă (PNL) descrie că şi-a exercitat atribuţiile „cu bună credinţă şi fidelitate şi a dat dovadă de răbdare”.

 „În această perioadă am participat şi am contribuit la exercitarea atribuţiilor cu bună credinţă şi fidelitate. Am respectat disciplina de şedinţă. Am respectat dreptul de opinie al celorlalţi consilieri şi am dat dovadă de răbdare şi politeţe atunci când unele discuţii şi replici în şedinţele de consiliu s-au abătut de la ordinea de zi. În cadrul întâlnirilor am apărat prestigiul şi imaginea Consiliului Judeţean Cluj, m-am supus regulilor de curtoazie şi disciplină, în relaţiile cu cetăţenii am folosit un limbaj civilizat”, scrie Eugen Druţă.

Consilierul judeţean Iulia Ligiana Ianchiş-Gheţe (PPDD) se laudă cu participarea la lansarea unei televiziuni locale.

„Cu ocazia desfăşurării Zilelor municipiului Gherla am susţinut o lucrare în cadrul conferinţei cu tema «Alimente pentru sănătatea omului». În 28 octombrie am participat la lansarea televiziunii locale Digi 24 Cluj-Napoca”, a declarat aceasta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter