Actualitate

Şeful STS Cluj: Am ştiut unde a picat avionul "aproape exact la ora 21.00”

Şeful STS Cluj, Ioan Rus, a declarat, miercuri, că a ştiut locul unde s-a prăbuşit avionul în Munţii Apuseni "aproape exact la ora 21.00", în baza unor informaţii primite de la ROMATSA, "datorită unui avion care zbura de la Cluj spre Bucureşti şi care a trecut pe deasupra locului accidentului".

Întrebat, miercuri, de jurnalişti, la finalul unei şedinţe de bilanţ a ISU Cluj, la ce oră a ştiut exact unde s-a prăbuşit avionul în Munţii Apuseni, Ioan Rus a spus că el, personal, a ştiut "aproape exact la ora 21.00".

"Eu, personal, am ştiut aproape exact la cât a picat avionul la ora 21.00, pe baza unor informaţii primite de la ROMATSA, datorită unui avion care zbura de la Cluj spre Bucureşti deasupra locului incidentului", a spus Rus.


Întrebat dacă a făcut tot ceea ce trebuia în seara accidentului aviatic, şeful STS Cluj a spus că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o reprezintă, "într-un sistem de urgenţă nu se poate acţiona decât în baza unor proceduri foarte stricte".

"Procedurile au fost respectate de la A la Z, fără niciun fel de problemă", a precizat Rus.


Întrebat, în continuare, dacă STS poate localiza un telefon mobil, Ioan Rus a precizat că instituţia pe care o reprezintă "nu localizează avioane, telefoane şi nici oameni", ci pune la dispoziţia celor care sunt implicaţi în rezolvarea situaţiilor de urgenţă "date despre localizarea apelului care sunt primite de la operatorii de telefonie mobilă".

"Aceste date sunt celula şi sectorul de pe care este înscris telefonul mobil", a mai spus Ioan Rus.


De asemenea, întrebat cine ar fi putut să localizeze un telefon mobil, acesta a răspuns că nu ştie.

Ioan Rus a mai spus că îşi doreşte o anchetă şi "să se afle adevărul la ceea ce s-a întâmplat în seara tragicului eveniment".


"Doresc să transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi însănătoşire grabnică celor care sunt în spital. Îmi doresc din suflet ca în acest caz să se desfăşoare o anchetă şi să se afle adevărul la ceea ce s-a întâmplat în seara tragicului eveniment. Eu nu am niciun fel de versiune. Îmi doresc din suflet, personal, să se spună adevărul fără nici un fel de problemă, adevărul, şi nu dezinformări, nu minciuni, simplul adevăr, să se facă anchete de către instituţiile care trebuie să facă", a spus Rus.

Întrebat cine a făcut dezinformările de care vorbea, şeful STS Cluj a afirmat că nici nu ştie şi nici nu poate să spună cine le-a făcut.


Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

Ultimele Stiri
abonare newsletter