Actualitate

Fany se consideră ambasadorul Clujului şi atacă RATUC! Ce răspunde compania de transport public

Conducerea firmei de transport Fany lansează aproape zilnic “atacuri” la adresa Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca (noua denumire a RATUC) despre care spune că operează ilegal.

După ce vineri, conducerea Fany a ieşit la rampă cu declaraţii potrivit cărora CTP Cluj-Napca operează ilegal pe rutele Cluj-Napoca – Polus şi Cluj-Napoca – Baciu, luni dimineaţa, directorul firmei private de transport revine cu aceleaşi atacuri, despre aceleaşi trasee.

“Traseele Cluj-Napoca – Floreşti şi Cluj-Napoca – Baciu au fost incluse în programul de transport judeţean 2014 – 2019 prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 328/ 2012, care a fost precedată de dezbaterea publică organizată în data de 11.12.2012. Toţi cei care au participat la această dezbatere (vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, primarii sau viceprimarii din Floreşti, Apahida, Baciu, Feleacu, Chinteni, operatori de transport, printre care şi Liviu Neag în calitate de director al fostului RATUC, cetăţeni ai judeţului Cluj) au fost de acord cu includerea acestor trasee în programul de transport judeţean, urmând a fi atribuite prin licitaţie organizată la nivel naţional în cursul anului 2013”, afirmă Cristian Măhălean, directorul Fany.


El adaugă că în urma licitaţiei electronice naţionale din data de 18.12.2013, organizată de Centrul Naţional de Management şi Informatică, Fany a câştigat, printre altele, traseele Cluj-Napoca – Floreşti şi Cluj-Napoca – Baciu, rezultatele acestei atribuiri fiind validate prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 424/ 2013.

În acest context, Fany acuză CTP Cluj-Napoca de concurenţă neloială şi de nesocotirea legii.


Mai mult, Fany se consideră “un ambasador al judeţului Cluj la nivel naţional în ceea ce priveşte transportul de persoane în regim de curse regulate, oferind servicii ce corespund standardelor de calitate stabilite prin normele legale în vigoare”.

S-au înţeles să lucreze împreună

Directorul CTP Cluj-Napoca, Liviu Neag a declarat că în cadrul unei întâlniri care a avut loc în comuna Baciu s-a stabilit de comun acord ca firma privată şi compania de transport public să opereze în paralel până când se va da sentinţa definitivă în cazul procesului intentat de Fany Consiliului Judeţean Cluj.


“S-a aprobat public, printr-un act scris, să operăm în paralel până când se va da sentinţa în cazul proceselor, pentru că sunt mai multe procese. A fost la acea întâlnire conducerea Consiliului Judeţean, autorităţile locale, firma Fany, toate părţile implicate”, a precizat Liviu Neag.

Primarii comunelor din vecinătatea municipiului au precizat în nenumărate rânduri că se aşteaptă sentinţa definitivă în procesul intentat de operatorii privaţi Consiliului Judeţean după ce au fost scoase iniţial de la licitaţie traseele de transport persoane din judeţ pentru ca CTP să poată intra în locul privaţilor. Ulterior, licitaţia a avut loc totuşi după ce Fany a câştigat în prima fază procesul. Până la sentinţa definitivă ar urma să opereze atât firmele private cât şi CTP Cluj-Napoca. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter