Actualitate

UPDATE:TAMPONĂRI în lanţ pe A1, pe un tronson inaugurat joi: Aproximativ 30 de autovehicule implicate - FOTO

Traficul rutier este întrerupt, duminică, în judeţul Alba, pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş - Cunţa, din cauza unor tamponări în care au fost implicate aproximativ 30 de autovehicule, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Patru persoane au fost rănite în tamponările de pe A1 şi duse la spital. Administratorul drumului a fost sancţionat cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.

UPDATE: 31 de maşini avariate în tamponările de pe autostrada inaugurată joi. CNADNR, amendată


Un număr de 31 de autovehicule au fost avariate în urma tamponărilor produse, duminică, în Alba, pe un tronson al Autostrăzii Sibiu-Orăştie care a fost inaugurat joi de premierul Victor Ponta şi ministrul delegat Dan Şova, iar administratorul drumului (CNADNR) a fost amendat întrucât a intervenit târziu pentru a împrăştia material antiderapant, în condiţiile în care era polei.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, în judeţul Alba traficul rutier este în continuare întrerupt pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş - Cunţa, din cauza tamponărilor produse în cursul dimineţii, în urma cărora au fost avariate, în total, 31 de autovehicule.


Conform sursei citate, cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în condiţii de carosabil alunecos şi nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers, între autovehicule.

Imediat după producerea accidentului, toate echipajele de poliţie rutieră disponibile au fost redirecţionate pentru a devia circulaţia prin municipiul Sebeş (pe DN1 şi DN7 - pe vechea rută), pentru a face cercetări, măsurători şi pentru a întocmi documentaţia specifică.


După închiderea circulaţiei pe sensul de mers, autovehiculele care au încheiat coloana formată şi care nu au suferit avarii au fost însoţite de echipaje de poliţie spre Sebeş.

Reprezentanţii Infotrafic mai spun că administratorul drumului a fost sancţionat cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.


Oficiali din Poliţie precizează că amenda a fost aplicată Secţiei Drumuri Naţionale Deva a CNADNR, care administrează acea porţiune de autostradă.

"Pentru că o mare parte dintre autoturismele implicate în eveniment erau înmatriculate în străinătate, o altă cauză a tamponărilor ar putea fi oboseala la volan. În aceste zile mulţi români stabiliţi în străinătate vin în ţară pentru a petrece sărbătorile de iarnă şi este de aşteptat ca traficul rutier să se intensifice în special pe drumurile dinspre Nădlac şi Borş. Conducătorii auto care circulă pe distanţe lungi obişnuiesc să se odihnească pe parcursul călătoriei în parcări amenajate, însă în sezonul rece acest lucru este dificil, de aceea majoritatea încearcă să parcurgă distanţe cât mai mari într-un timp cât mai scurt", mai precizează Infotrafic.


UPDATE Alba: Patru persoane au fost rănite în tamponările de pe A1 şi duse la spital

Patru persoane au fost transportate la spital după ce au fost rănite în urma tamponărilor produse duminică dimineaţă în Alba, pe A1, una dintre acestea, descarcerată, fiind în stare gravă, iar celelalte având fracturi, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Accidentele s-au produs, potrivit poliţiştilor, din cauza faptului că şoferii nu au adaptat viteza la carosabilul alunecos şi nu au păstrat o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule. Infotrafic a mai precizat că pe carosabil s-a format polei.

Traficul rutier este întrerupt pe A1, pe sensul Sebeş - Cunţa, iar Poliţia Rutieră a deviat circulaţia prin municipiul Sebeş, pe DN1 şi DN7 (pe vechea rută).

Infotrafic mai precizează că pe partea carosabilă s-a format polei. De asemenea, în zonă este şi ceaţă, pentru judeţul Alba fiind valabilă în cursul dimineţii, până la ora 10.15, o atenţionare nowcasting emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ceaţă şi depunere de chiciură.

Pe de altă parte, Infotrafic avertizează că vizibilitatea scade sub 100 de metri şi chiar sub 50 de metri, din cauza ceţii, în judeţele Vaslui, Constanţa, Brăila, Mureş (pe DN15 Iernut - Ogra), Giurgiu (pe DN5 şi DN6), Sibiu (pe A1 Sibiu - Sălişte şi DN1 în zona Avrig) şi pe unele tronsoane ale autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter