Actualitate

Parking nou în Mănăştur, la sfârşitul anului viitor

Până la sfârşitul lui 2014, clujenii care locuiesc pe Mehedinţi, cea mai aglomerată stradă din oraş, vor avea în continuare bătăi de cap cu găsirea unui loc de parcare. Lucrările la parkingul de pe Negoiu-Mehedinţi au început în această toamnă, cu o întârziere de un an.

Primăria Cluj-Napoca a dat anul acesta în folosinţă un singur parking de cartier, cel de pe strada Fabricii din Mărăşti. Deschiderea acestuia a avut loc discret, fără nicio tăiere de panglică, iar lucrările au durat trei ani, în timp ce restul parkingurilor de cartier au fost ridicate în aproximativ un an. Întârzierea cu doi ani a fost cauzată de falimentul constructorului, iar când parkingul a fost în sfârşit finalizat, Primăria Cluj-Napoca a avut probleme cu licitaţia pentru barieră, rezultatul fiind contestat.

Parkingul de la intersecţia străzilor Negoiu – Mehedinţi va fi dat în folosinţă, cel mai probabil, tot după trei ani de la demararea procedurilor pentru realizarea acestuia. În această toamnă, lucrările la noul parking de cartier din Mănăştur au început, la doi ani după aprobarea indicatorilor tehnico-economici.


Cablurile de curent au încurcat socotelile

Pe tot parcursul anului trecut, primarul Emil Boc a declarat că parkingul de pe Negoiu va fi dat în folosinţă în anul 2013, dar cablurile subterane ale reţelei electrice au dat peste cap socotelile Primăriei. Din cauza unor probleme legate de mutarea acelor cabluri, începerea lucrărilor a fost amândată cu aproximativ un an. Astfel, construcţia noului parking a început abia în toamna lui 2013. “Primăria Cluj-Napoca a început în această toamnă lucrările la un nou parking suprateran în cartierul Mănăştur, la intersecţia străzii Mehedinţi cu aleea Negoiu. Investiția are o valoare de aproape 6,5 milioane de lei iar lucrările urmează să fie încheiate la finalul anului 2014”, a declarat Emil Boc.

Parkingul va avea 372 locuri de parcare, demisol, parter şi cinci etaje. Lucrările sunt realizate de Construdava şi Icco Energ SRL, asocierea care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 6,5 milioane lei.


Celelalte parkinguri de cartier, construite într-un an

Parkingul de pe strada Băişoara din cartierul Gheorgheni, cu o capacitate de 354 de locuri a fost inaugurat în ianuarie 2012, la aproximativ un an de la începerea lucrărilor.

Tot un an a durat şi realizarea parkingului de pe strada Primăverii din cartierul Mănăştur. Lucrările au început în vara anului 2009, iar un an mai târziu au fost încheiate, fiindu-le oferite clujenilor aproximativ 460 de locuri de parcare.


De aproximativ un an a fost nevoie şi pentru parkingul de pe Mehedinţi, din Mănăştur. Lucrările la parkingul de 126 de locuri au început în septembrie 2011 şi au fost încheiate în iunie 2012. 

Primăria Cluj-Napoca are în plan să construiască un parking şi în Haşdeu, dar şi în acest caz lucrurile se mişcă foarte încet. Această investiţie va fi realizată în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai, în acest sens fiind semnat un protocol de colaborare între cele două părţi, în aprilie 2012. La un an şi jumătate de la semnarea protocolului, PUD-ul parkingului a fost votat în şedinţa de Consiliu Local din luna octombrie.


12 locaţii noi pentru parkinguri de cartier – toate blocate de revendicări

În vara acestui an, primarul a anunţat că au fost identificate 12 locaţii noi pentru parkinguri de cartier supraterane, dar deocamdată orice demers este blocat deoarece aproape toate terenurile sunt revendicate. Potrivit noii legi a fondului funciar, Primăria nu poate face nimic timp de un an în privinţa acestor terenuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter