Actualitate

Tarom caută director general, financiar, de operaţiuni şi comercial

Compania aeriană Tarom a lansat un anunţ prin care vrea să recruteze patru manageri, pentru poziţiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operaţiuni (COO) şi comercial (CCO), termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Candidaturile trebuie să includă o scrisoare de intenţie însoţită de un CV detaliat.

"Candidatura dvs. va fi tratată cu maximă confidenţialitate. Vor fi contactaţi numai candidaţii care corespund cerinţelor postului", se spune în anunţ.


Persoane interesate pentru postul de CEO trebuie să aibă, printre altele, experienţă într-o poziţie de top-management la o companie de transport aerian de minim 10 ani şi cunoştiinţe aprofundate despre industria aviaţiei comerciale, riscuri asociate şi modalităţi de minimizare a acestora.

Remuneraţia va fi în concordanţă cu prevederile OUG 51/2003, prin care Guvernul a limitat salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentând de şase ori salariul mediu brut în ramura respectivă.


Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann va expira în luna noiembrie a acestui an, după ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte între acesta şi administratori.

Consiliul de Administraţie al Tarom a hotărât în luna iunie să îl numească pe Nicolae Demetriade în funcţia de administrator-director executiv.


La finele lunii septembrie, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, declara că mandatul lui Heinzmann se va încheia pe 19 noiembrie, după ce belgianul anunţase anterior că îşi doreşte să-şi continue activitatea în cadrul companiei aeriene şi după această dată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter