Actualitate

Emil Boc a cumpărat cărţi de Liiceanu şi Machiavelli, la deschiderea Bookfest de la Cluj

Emil Boc a cumpărat mai multe cărţi, joi, în prima zi a Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca, printre care se numără "Întâlnire cu un necunoscut" de Gabriel Liiceanu, şi "Principele" de Niccolo Machiavelli.

Primarul Emil Boc a deschis cea de-a doua ediţie a Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca, felicitând organizatorii pentru iniţiativă şi urând "bun-venit cărţii în cetatea culturii - Clujul". În plus, Emil Boc a subliniat importanţa cărţii pentru educaţie şi viaţă în general, citând din discursul de primire a premiului Nobel în 2010 de către Mario Vargas Llosa, potrivit unui comunicat de presă.

După ceremonia de deschidere Emil Boc a trecut printre standurile editurilor şi le-a mulţumit pentru aducerea cărţii în Cluj-Napoca. De asemenea, Emil Boc a răsfoit ultimele noutăţi din domeniul editorial şi a cumpărat mai multe volume printre care "Întâlnire cu un necunoscut", de Gabriel Liiceanu, "Principele", de Niccolo Machiavelli, "Elogiul nebuniei sau discurs spre lauda prostiei", de Erasmus din Rotterdam, şi "Istoria democraţiei în Europa", de Salvo Mastellone.


Salonul de Carte Bookfest Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 3 - 6 octombrie, sub egida Federaţiei Editorilor din România. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Centrul de Cultură Urbană Casino, TIMAF (Transylvania International Music & Art Festival), Ambasada Norvegiei în România şi Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucureşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter