Actualitate

Boc petrece şi anul acesta, de Ziua Vârstnicului, cu 1.700 de pensionari. “Cheful” costă 120.000 lei

Primăria Cluj-Napoca va aloca, din bugetul local pe anul 2013, 119.000 lei pentru a organiza sărbătorirea Zilei Internaţionale a Vârstnicului. Aceeaşi sumă a fost alocată şi anul trecut când Primăria „a făcut cinste” cu o masă la un hotel de patru stele.

Consilierii locali vor discuta în şedinţa de Consiliu Local de joi, 12 septembrie, un proiect de hotărâre privind alocarea a 119.000 lei din bugetul local pentru organizarea unei petreceri cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicului. Evenimentul la care vor participa 1.700 de pensionari cu venituri reduse ar urma să se desfăşoare în 1 octombrie. Preţul unui meniu este de 70 lei/persoană.

În proiectul de hotărâre este motivată organizarea acestei petreceri ca urmare a faptului că în Cluj-Napoca sunt mulţi pensionari cu venituri mici. “Având în vedere faptul că prin Rezoluţia nr. 45 din 1991 a Organizaţiei Naţiunilor Unite, 1 octombrie a fost declarată Ziua Internaţională a Vârstnicului şi luând în considerare numărul mare al persoanelor vârstnice cu venituri reduse din municipiul nostru, pentru a marca acest moment aniversar şi pentru a aduce bucurie în sufletele persoanelor vârstnice, propunem să aprobaţi alocarea sumei de 119.000 lei de la bugetul pe anul 2013 al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală”, se arată în proiectul de hotărâre.


Anul trecut, pensionarii au chefuit la patru stele

Anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a organizat un eveniment similar cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicului. La petrecere a participat şi primarul Emil Boc alături de cei 1.700 de pensionari, costul total fiind de 120.000 lei.

Pensionarii care au venit atunci la petrecere fie cu taxiurile, fie cu mijloacele de transport în comun, au chefuit la restaurantul unui hotel de patru stele. Meniul a inclus un aperitiv, o friptură asortată de porc şi de pui, dar şi băuturi - bere, vin, suc şi apă minerală, totul fiind plătit de Primărie. La sosire, primarul Emil Boc a fost întâmpinat cu aplauze de către cei prezenţi şi cu mesaje precum “Trăiască primarul nostru”.


Pentru pensionari a fost pregătit şi un spectacol de muzică populară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter