Actualitate

Al-Qaida, suspectată de Interpol că ar fi implicată în evadarea din închisoare a unor terorişti

Interpol a lansat sâmbătă o alertă globală de securitate solicitând o vigilenţă sporită în toate statele membre ale organizaţiei de cooperare poliţienească, suspectând Al-Qaida că ar fi implicată în evadările unor terorişti, mai ales în Irak, Libia şi Pakistan.

Interpol a decis că lanseze alerta "după o serie de evadări din închisori în nouă state membre, printre care Irak, Libia şi Pakistan", a anunţat sâmbătă într-un comunicat organizaţia internaţională cu sediul la Lyon (centru-estul Franţei), potrivit Mediafax.ro.

"Suspectând implicarea Al-Qaida în mai multe evadări care au dus la eliberarea a sute de terorişti şi criminali, alerta Interpol solicită asistenţa celor 190 state membre pentru a determina dacă aceste evenimente recente sunt coordonate sau legate", a adăugat organizaţia.


Aceasta a mai cerut de asemenea membrilor săi "să alerteze statele în cauză dacă un terorist evadat este localizat, ceea ce ar preveni un nou atac terorist".

Interpol aminteşte că luna august este o dată aniversară pentru mai multe "atacuri teroriste violente" în India, Rusia şi Indonezia. "Această săptămână marchează de asemenea cea de-a 15-a aniversare a atentatului împotriva Statelor Unite de la Nairobi în Kenya şi Dar es Salaam când 200 de persoane, majoritatea africani, au fost ucişi, şi alte 4.000 au fost rănite", a mai subliniat Interpol.


De asemenea, Statele Unite au anunţat că vor închide din motive de securitate 20 de ambasade duminică, o măsură adoptată şi de Londra, Berlin şi Paris.

Ultimele Stiri
abonare newsletter