Actualitate

Cine e Gicu Contra în problema Polivalentei?

Contestarea lucrărilor la sala Polivalentă devine un proces din ce în ce mai penibil, până şi magazinele cu bijuterii ajungând să aducă obiecţii la procedura de licitaţie. Aceasta, pentru simplu fapt că magazinul de bijuterii ar fi vrut să se înscrie în „cursa” pentru continuarea construcţiei proiectului (Sic!).

Constestaţiile fără sfârşit blochează astfel terminarea Sălii Polivalente, deşi lucrările ar fi trebuit finalizate încă de anul trecut, potrivit primelor termene avansate. Iar viitorul nu se arată foarte roz, contestaţiile putând dura la nesfârşit. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, cu actualul cadru legislativ, nu poate face nimic nici pentru stoparea celor mai aberante contestații.

Printre ultimii contestatari şi unii „mai de preţ”


Cortina 2000, un retailer de bijuterii din Italia, şi asocierea TCI-Modern Bau au contestat ultima procedură de atribuire lansată de primăria clujeană, chiar în ziua în care urmau să se deschidă ofertele, cerând prelungirea termenul de depunere a proiectelor şi reevaluarea valorii estimate a obiectivului.

Ce-i drept, conceperea unei oferte poate să dureze mai mult pentru nişte comercianţi care nu au tangenţă cu domeniul construcţiilor.


Contestaţia italienilor a fost respindă de CNSC, însă procedura de licitație pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă a fost anulată vineri în urma admiterii nemulţumirilor formulate de asocierea clujeană.

Cine a rămas în luptă pentru Polivalentă?


Pe lista cu ofertanţii ultimei proceduri de atribuire se numără şi constructorul „primei etape”, asocierea compusă din firmele CON-A, Plan 31, Intersport şi Dico & Ţigănaş.

Interesaţi de construcţia sălii multifuncţionale de sport sunt şi austriecii de la Strabag. Ei au depus o ofertă, deşi unitatea din Cluj a avut până acum preponderent lucrări de drumuri.


Lista e completată de a treia ofertă, aparţinând asocierii dintre DAS Iaşi şi Grupul Urban Ploieşti. Câştigarea Polivalentei ar da prilej primei colaborări între cele două companii la realizarea vreunui proiect important din Cluj.

Polivalenta rămâne „în conservare”


Reprezentaţii Primăriei susţin că se aşteaptă comunicarea motivării deciziei CNSC, abia după analiza acesteia urmând să se decidă paşii următori.

Polivalenta a intrat în conservare şi la propriu anul trecut.

Vă reamintim că lucrările au fost sistate în luna martie, când erau terminate 65%, după o plângere în instanţă a firmei ACI, care a pierdut licitaţia de execuţie a sălii în defavoarea CON-A. Tribunalul Cluj a decis atunci anularea rezultatului licitaţiei şi reanalizarea ofertelor, motivând că oferta financiară a celor de la CON-A era prea mică pentru realizarea Sălii Polivalente. „Războiul” pornit de cei de la ACI nu a fost însă câştigat de nimeni, oferta lor fiind declarată neconformă.

Primăria s-a trezit astfel în toamnă cu o construcţie realizată pe jumătate şi cu lucrările sistate, astfel că s-a decis conservarea lucrărilor.

Timpul schimbă regulile de joc

Administraţia locală a elaborat un nou caiet de sarcini pentru a finaliza Sala Polivalentă de lângă Cluj Arena. Proiectul iniţial, licitat în 2010, a fost modificat pentru a răspunde noilor cerinţe ale federaţiilor internaţionale de sport.

Printre noile lucrări prevăzute se numără: un videobox, pardoseală demontabilă, panouri solare, 200-400 de scaune în plus, faţadă din policarbonat.

Potrivit noului caiet de sarcini, lucrările care urmează să mai fie executate sunt estimate la peste 33 de milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter