Actualitate

De la Cluj direct în Moldova pe autostradă! Acesta este autostrada care se va lega la Târgu Mureș la A3.

CNAIR a demarat licitația pentru autostrada care se va lega la Târgu Mureș la A3 și cu ajutorul căreia, clujenii vor putea călătorii spre Molodova fără oprire.

O nouă autostradă pentru județul Mureș | Foto: depositphotos.com O nouă autostradă pentru județul Mureș | Foto: depositphotos.com

 

 


Licitația, demarată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), este estimată la valoarea de 3.949.103.360 de lei, fără TVA, obiectivul de investiție fiind „Proiectare și execuție Autostradă Târgu Mureș – Târgu Neamț, Secțiunea II – Miercurea Nirajului – Leghin km 22-000 – km 181+195, Lot 1b – Miercurea Nirajului – Sărățeni”. 

 


Conform www.licitatiepublica.ro, obiectul contractului va fi reprezentat de proiectarea și execuția lotului de autostradă Miercurea Nirajului – Sărățeni, în lungime de aproximativ 23,4 kilometri, din care 1,07 kilometri de tunel.

Investiția este finanțată prin intermediul „Programului Transport aferent perioadei de programare bugetară 2021-2027”, termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare fiind 16 iulie 2024, iar durata estimată a contractului va fi de 90 de luni.


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Transilvania. Evaluarea ofertelor pentru secțiunea cu Tunelul Meseș, amânată pentru a șasea oară.

Grindeanu vrea autostrăzi cu orice preț! Ce spune ministrul Transporturilor despre închiderea Văii Oltului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter