Actualitate

Decizia Înaltei Curți în cazul lui Daniel Hordniceanu, pronunțată luni. Fostul șef DIICOT, salvat de CSM în dosarul scandalului din trafic cu polițiștii.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-ar putea pronunţa, luni, în cazul recursului formulat de Inspecţia Judiciară împotriva deciziei Consiliului Superior al Magistraturii de respingere a acţiunii exercitate în legătură cu scandalul din trafic cu polițiștii în care a fost implicat Horodniceanu, în primăvara anului trecut.

Ce decizie va lua Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul Daniel Horodniceanu?Foto: Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT Sursa: Digi24.ro Ce decizie va lua Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul Daniel Horodniceanu?Foto: Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT Sursa: Digi24.ro

 

 


În noiembrie 2023, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins acţiunea exercitată de Inspecţia Judiciară privindu-l pe Daniel Horodniceanu.

 

CITEȘTE ȘI: 
Daniel Horodniceanu, salvat de CSM în dosarul scandalului din trafic cu polițiștii

În data de 27 iunie, Inspecţia Judiciară anunţa că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Daniel Horodniceanu pentru săvârşirea unor abateri disciplinare.


Inspectorii judiciari au reţinut ca abatere disciplinară prevăzută de art. 271 lit. a) din Legea 303/2022 raportat la art. 104 din Legea 161/2003 republicată, cu modificările ulterioare, comportamentul procurorului, care, fiind oprit în trafic de agenţi de poliţie, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziţie umilitoare, contrar comportamentului pe care ar trebui să îl aibă în public orice magistrate, potrivit Agerpres.ro

De asemenea, inspectorii au reţinut că procurorul, în cadrul interacţiunii cu agenţii de poliţie, şi-a declinat şi afirmat repetat calitatea, a ameninţat cu repercusiuni ulterioare prin implicarea superiorilor agenţilor de poliţie, sugerând că ar avea relaţii sau influenţă cu scopul de a primi un tratament favorabil şi de a-şi rezolva problemele în alt cadru decât cel reglementat pentru toţi cetăţenii, ceea ce constituie abatere disciplinară prevăzută de art. 271 lit. m) din Legea 303/2022.


Scandal în trafic pentru că a fost oprit de un echipaj de Poliție

Horodniceanu a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o comună din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire. Conform unei înregistrări video apărute în spaţiul public, el i-a întrebat pe poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi le-a spus că îi va contacta pe superiorii lor. În momentul în care unul dintre poliţişti a răspuns că nu îl cunoaşte, Daniel Horodniceanu a menţionat că a condus DIICOT şi este cunoscut de toţi poliţiştii din judeţ.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a susţinut că nu a încălcat nicio normă rutieră şi întreaga situaţie ar fi fost pusă la cale de cei doi poliţişti, despre care spune că îl cunoşteau.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Daniel Horodniceanu, salvat de CSM în dosarul scandalului din trafic cu polițiștii

Ultimele Stiri
abonare newsletter