Actualitate

Șeful DRDP Cluj, Eugen Cecan, a stat în concediu medical timp de 31 de luni, în șapte ani. Vezi ce salariu uriaș continua să primească.

Directorul de la compania de drumuri Cluj (CNAIR), Eugen Cecan, a stat în concediu medical timp de 31 de luni, în ultimii șapte ani, arată Realitatea TV, citată de Defapt.ro Din 2022, Cecan a fost aproape tot timpul în concediu medical, pentru a nu putea fi suspendat din funcție, după ce a fost trimis în judecată.

Eugen Cecan, director de la compania de drumuri Cluj, concediu medical de 31 de luni Foto: Realitatea.net Eugen Cecan, director de la compania de drumuri Cluj, concediu medical de 31 de luni Foto: Realitatea.net

 

 


Însă Cecan continua să-și încaseze salariul uriaș: în anul fiscal 2022 – despre care apar date în declarația de avere din 2023 – el a primit de la această companie 187.505 lei, adică ușor peste 15.000 de lei pe lună, net. 

 

Directorul DRDP Cluj, concediu medical de 31 de luni

Mai mult se poate constata că, în pofida concediilor medicale, salariul său a crescut constant: în anul fiscal 2021 a avut un venit salarial anual de la sucursala Cluj a CNAIR de 160.056. Până în 2020 el și-a secretizat salariul, arată Realitatea TV, citată de Defapt.ro


„Directorul general al CNAIR Cluj, Eugen Cecan, a intrat în atenția presei locale după ce a avut contabilizate 477 de zile de concediu medical. Cecan ar fi adus foi de concediu pe rând de la mai mulți medici, cu diferite afecțiuni de care ar fi suferit. De la cardologie, până la neurologie și chiar și chirurgie (…)

Eugen Cecan nu s-ar afla la prima abatere de acest fel. Colegii săi de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale susțin că acesta nu a fost la primul concediu medical prelungit. Între anii 2017-2019, când a fost din nou suspendat din funcție, directorul a stat în concediu medical 461 de zile.


În total, în ultimii șapte ani, Cecan a avut concediu medical, plătit timp de trei ani. În total 938 de zile”, arată sursa citată

Cecan este acuzat că s-ar fi folosit de mai mulți angajați care ar fi lucrat la ferma familiei sale.


Totul a început în anul 2022 când asupra lui Eugen Cecan a fost emis ordinul directorului CNAIR prin care era suspendat din funcție și trimitere în judecată pentru infracțiunea de delapidare. Numai că, la acel moment, ordinul de suspendare nu a intrat în vigoare, din cauza intrării lui Cecan în concediu medical.

O decizie oficială de suspendare din funcție a fost luată în urmă cu o săptămână. Eugen Cecan ar fi trebuit să se prezinte la comisia medicală, dacă ar mai fi vrut să continue concediul, deoarece legea prevede efectuarea de analize medicale complexe, pentru prelungirea concediului medical sau intrarea în pensie de boală.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inculpatul Eugen Cecan, “uns” șef, din nou, la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter